Les empreses de l’Hospitalet i del Baix necessiten urgentment mascaretes

Imprimeix

El 62% de les empreses hauran de sol·licitar finançament no previst i el 18% afirma que no podrà subsistir sense ajuts

 

Més del 48% de les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat es troben teletreballant a causa de la crisi sanitària del coronavirus i les mesures adoptades pel Govern espanyol durant les últimes setmanes.

Després del qüestionari sobre l’impacte de l’Estat d’Alarma i la COVID-19, AEBALL ha realitzat un segon estudi per veure l'evolució de la situació a les diferents empreses del territori. D'aquesta manera, s'observa que la principal afectació de les companyies està sent el cessament temporal de l'activitat dels seus clients (segons el 82% dels enquestats), seguit per la manca de material de protecció individual (prop d'un 33% dels consultats). En tercer lloc es troba la manca de subministraments i matèries primeres per a seguir desenvolupant la seva activitat (27%).

epi epc

Al voltant del 35% de les empreses asseguren que no poden oferir a les seves persones treballadores totes les mesures de seguretat recomanades per les autoritats i els especialistes. De la mateixa manera, prop del 44% dels consultats necessita disposar d'EPI's amb urgència. 

0000ndp2

Foto

El 23% de les companyies afirmen que encara es troben totalment o parcialment inactives a causa a la crisi actual, mentre que més del 65% dels consultats aposta pel teletreball com a mesura per aconseguir la conciliació laboral davant el tancament d'escoles i per preservar la salut i la seguretat de les persones treballadores durant la pandèmia. Prop del 44% contemplen els ERTO's com a mesura a implementar en el futur i el 36% defensa l'assistència al centre de treball per torns o modificació de l'horari laboral com a mesures per afrontar la crisi si s'allarga en el temps.

financament per empreses

El 62% de les empreses (el passat 2 d’abril eren el 55%) haurà de sol·licitar finançament no previst, i el 18% afirma que no podrà subsistir sense ajuts, amb el qual només el 20% de les empreses (el passat 2 d’abril eren el 25%) estan tranquil·les pel que fa a la seva situació econòmica-financera.

AEBALL està acompanyant i assessorant contínuament a les empreses en les seves urgències i necessitats derivades de la crisi actual i ha creat la Xarxa de Suport COVID-19 que agrupa i dona visibilitat als diferents projectes que s’estan portant a terme. De la mateixa manera, l’entitat ha creat una mini-web amb tota la informació i eines sobre la situació provocada pel coronavirus per ajudar a les empreses en tots els aspectes relacionats amb la crisi sanitària actual.

Redacció / Fotos: Arxiu