S’alenteixen les entregues de claus d’obra nova per la crisi del COVID-19

Imprimeix

El Baix Llobregat és la principal zona amb "potencial" desenvolupament d'obra nova a la província de Barcelona

Les entregues d'habitatge d'obra nova es veuran "lleugerament alentides" per la crisi sanitària del coronavirus, segons Forcadell. Les promocions en marxa s'han paralitzat "temporalment" i han provocat un endarreriment en la finalització de les obres i les entregues de claus als propietaris.

827 informe ON

La immobiliària preveu que el sector "digereixi" més ràpidament aquesta situació que la provocada el 2008, ja que l'oferta d'habitatge pendent de vendre és "molt menor". "Confiem que aquest impàs generi un impacte en els desenvolupaments d'obra nova que pugui superar-se en pocs mesos amb l'amortiment de les ajudes que s'apliquin", ha assegurat el responsable d'Obra Nova de Forcadell, Javier Sánchez.

novo constructora obra en construccion

El mercat d'obra nova s'ha comportat de manera estable al llarg del 2019, amb un volum de demanda "regular" en els últims dos anys. Barcelona va tancar el segon semestre de l'any amb un preu mitjà de 5.864 euros el metre quadrat, amb una variació interanual del 15%.Per la seva banda, l'oferta s'ha desplaçat a les principals ciutats de l'Àrea Metropolitana per la manca de disponibilitat de sòl. El Baix Llobregat és la principal zona amb "potencial" desenvolupament d'obra nova a la província de Barcelona.

Redacció / Fotos: Arxiu