Més del 38% de les empreses del territori cessen la seva activitat

Imprimeix

El 64% de les companyes de l’Hospitalet i el Baix Llobregat estan teletreballant  i un 43% han hagut de presentar ERTO's

Més del 38% de les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat han hagut de cessar totalment la seva activitat a causa de les limitacions de mobilitat dels treballadors establertes al RDL 10/2020 i a les mesures establertes per l’Estat d’Alarma i la crisi sanitària de la COVID-19. Al voltant d’un 43% de les companyies han hagut de presentar ERTO’s.

0000ndpok

Són alguns dels resultats que s’extrauen del qüestionari sobre l’impacte de l’estat d’alarma i la COVID-19 realitzat per AEBALL a més d’un centenar d’empreses del territori en els darrers dies. La meitat dels enquestats són empreses del sector metal·lúrgic, molt arrelat a l’àrea del Baix Llobregat.

L’estudi mostra que prop del 64% de les empreses consultades es troben teletreballant per seguir oferint els seus serveis. D’altra banda, prop de la meitat dels enquestats afirmen que la seva activitat s’ha vist afectada entre un 76 i un 100% per la crisi de la COVID-10 i l’Estat d’Alarma.

teletreball

De la mateixa manera, una de les majors preocupacions de les empreses és la seva viabilitat econòmica. Prop del 56% de les companyies que han participat en l’estudi afirmen que la situació actual les portarà a sol·licitar més finançament del previst. 

D’altra banda, en el cas de les empreses que continuen actives, el 38% dels consultats preveuen una reducció progressiva de l’activitat en les properes setmanes.

guia33 cornella alquiler de salas centre d empreses baix llobregat cornella 26217

Entre els aspectes que més estan afectant l’activitat de les empreses es troba el cessament temporal de l’activitat dels clients (81%), la manca de subministraments i/o matèries primes (35%), l’absència de personal per motius de conciliació (20%, actualment superat per la limitació de mobilitat) i els problemes en el transport de mercaderies (22%). 

Redacció / Fotos: AEBALL