La factura mensual de l’aigua es reduirà

Imprimeix

El cànon de l’aigua baixarà un 50% a tots els usuaris domèstics, empreses, comerços i autònoms

La Generalitat, a proposta del Departament de Territori i Sostenibilitat, va aprovar una sèrie de bonificacions en el cànon de l’aigua que suposaran un estalvi per a les famílies i les empreses en el seu rebut, davant la pandèmia de la Covid-19 que “no només suposa una emergència sanitària en l’àmbit global, sinó que també té un impacte directe sobre l’economia i el conjunt de la societat”, segons un comunicat.

gU sTrFduKmBe3HTRl4R6tMYpZzCZgBCQ9lXbOrhpzR0I2DOB2kfyU8QcVwpBWU5SBnFOZiRyL P97nUqPaS4 UjRBhUE2e35xMG5zdv4S7089VSg68

Aquesta decisió beneficiarà famílies i empreses durant la situació d’emergència i de crisi provocada pel coronavirus. Un dels instruments que té al seu abast és el de la fiscalitat dels tributs propis, entre els quals hi ha el cànon de l’aigua. Tot i que es tracta d’un tribut finalista, dirigit a finançar els serveis del cicle de l’aigua a Catalunya, una rebaixa temporal podrà alleugerir en part les càrregues econòmiques de la ciutadania i de les empreses que en són contribuents.

És per això que s’han aprovat les següents mesures:

  • Aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua a tots els usuaris domèstics durant dos mesos (abril i maig).
  • Aplicar una reducció del 50% del cànon que paguen les indústries i la resta d’activitats econòmiques (petites i mitjanes empreses, comerços i autònoms).

El cost aproximat d’aquestes mesures es quantifica en 50 milions d’euros, que permetran aportar liquiditat a les famílies i a les empreses, amb càrrec a la Generalitat, a través del pressupost de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A banda d’aquestes mesures, totes les famílies en situació de vulnerabilitat, o les que es puguin trobar en aquesta situació els propers mesos a conseqüència de la repercussió del coronavirus, poden demanar i acollir-se al cànon social zero, que implica no pagar per aquest concepte dins de la factura de l’aigua.

Redacció / Fotos: Aigües de Barcelona-Arxiu