CCOO crida a preservar l’ocupació davant l’allau d’ERTOs al Baix Llobregat

Imprimeix

Segons el sindicat, moltes empreses expressen dubte a l'hora de tramitar els d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació davant la incertesa de si seran aprovats per l’autoritat laboral

CCOO anuncia una allau d’Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs) a empreses del Baix Llobregat. L’empresa més significativa és SEAT, amb una afectació a més de 14.800 treballadors, que arrossegarà a tot el sector de l’automoció a empreses com: Gestamp, Merit, Adient, Plastic Omnium, SLM, Faurecia, Mem, Lear, IndoPromaut, Aluminium Parts, Linde Carretillas o Unitex entre d’altres.

catalunya suma

Moltes empreses expressen dubtes a l'hora de tramitar els ERTOs pel supòsit de força major, davant la incertesa de si seran aprovats per l’autoritat laboral. Al·leguen que el Reial Decret aprovat pel govern central conté serioses dificultats d’interpretació.

019 teletreball perspectiva genere

CCOO està plantejant mesures alternatives de teletreball, flexibilitat interna i d’altres per evitar els ERTOs. Així i tot, valora positivament les mesures decretades pel govern perquè trenquen amb la idea de l’acomiadament com a exclusiva alternativa davant la situació d’incertesa econòmica i fa una crida a preservar l’ocupació. L’afectació d’ERTOs és molt gran a la petita i mitjana empresa i es poden produir excessos a causa de la menor presència de representació dels treballadors.

En altres sectors també destaquem el sector aeri radicat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, o transports com Autobuses Mohn, Fercam o el grup Auro de WTC; del sector alimentació, Damm; de la neteja, Acciona, Macser o Clarasol; del lleure, Asistentes Escolares i Espai Lleure Alimenart.

a5

Es preveuen una gran quantitat d’ERTOs als Centres Especials de Treball del sector de la discapacitat. D’empreses multiserveis, Interseve i Ilunion. A les empreses comercials, de restauració, hostaleria i serveis en general l’afectació es preveu gairebé total i destaquem Autogrill, SSP Airport, World Duty Free Group S.A. (antiga Aldeasa), Newrest servairi diferents franquícies del restaurant McDonald’s; del comerç del metall, l’empresa Aluminios BCN o del sector de col·lectivitats, Servei d’Àpats.

CCOO continua responent i assessorant milers de consultes personals i col·lectives a través del dispositiu telefònic (933100000) i telemàtic (https://consulta.ccoo.cat) i manté una activitat molt activa per garantir l’ocupació de les persones treballadores i l’activitat econòmica al territori.

Redacció / Fotos: El Prat Empresarial