La patronal comarcal reclama mesures econòmiques urgents

Imprimeix

PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet remarca que les decisions han de ser contundents i s'han de prendre a temps

PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet, en coordinació amb la resta de seus i delegacions de PIMEC, ha enviat una carta al Consell Comarcal i els ajuntaments del territori demanant que facin efectives amb urgència les mesures econòmiques prioritàries per fer front a l'impacte que el coronavirus està tenint en les pimes i els autònoms de la zona, sobretot en sectors com el comerç, l'hostaleria, la restauració o els serveis.

lbSsxOmC

PIMEC remarca que les decisions de les administracions han de ser contundents i s'han de prendre a temps, cosa que és clau perquè les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus no siguin tan dramàtiques.

lpzREHTp

Les mesures econòmiques urgents que demana PIMEC són les següents:

- Avançament i pagament immediat de les factures pendents d'abonament.

- Carència en el pagament d'aquells tributs i taxes municipals que guardin relació amb activitats econòmiques limitades arran del decret d'estat d'alarma.

- Implementació de rebaixes de tributs i taxes municipals, i obertura de línies d'ajuts i subvencions destinades a compensar-ne el pagament.

- Suspensió dels tributs i les taxes municipals de nova creació o modificats a l'alça per a l'exercici 2020.

- Garantir la continuïtat de tots els contractes públics subscrits amb proveïdors. Quan això no sigui possible, compensar les empreses i els treballadors autònoms afectats per suspensions.

Suport de PIMEC

A més a més, PIMEC posa a disposició del Consell Comarcal i els ajuntaments del Baix Llobregat el dispositiu d'atenció i ajut a les pimes i els autònoms que ha posat en marxa davant de l'impacte del coronavirus en l'economia. Aquest dispositiu consisteix en el següent:

- Telèfon d'atenció personalitzada a pimes i autònoms: 936 061 500

- Pàgina web específica sobre el coronavirus, que inclou vídeos amb consells pràctics, recomanacions per a les empreses, les preguntes més freqüents...

- Butlletí diari amb informació d'interès.

- Atenció a consultes jurídiques, laborals, financeres, fiscals...

Redacció / Fotos: PIMEC