SEAT va ser líder de vendes a Espanya el 2019

Imprimeix

L’empresa automobilística es consolida com a referència en el mercat domèstic de turismes i tot terrenys, mentre que el León és el model més venut a Espanya l’any passat

SEAT ha conclòs l'any 2019 liderant el mercat espanyol de turismes i tot terrenys. D'aquesta forma, la companyia aconsegueix, per segon any consecutiu, el primer lloc en les vendes del nostre país, consolidant-se com la marca preferida pels compradors espanyols. SEAT, amb gairebé 112.000 unitats venudes, aconsegueix la seva xifra de vendes més alta en els últims deu anys amb una quota de gairebé el 9%, i sent la marca que més creix entre les deu primeres en vendes del mercat espanyol.

450 1000 seat martorell

El mercat total en 2019 s'ha situat en 1.258.260 unitats matriculades, la qual cosa ha suposat un descens enfront del passat exercici d'un 4,8%, segons les dades fetes públiques per les associacions de fabricants (Anfac), de concessionaris (Faconauto) i de venedors (Ganvam). Per part seva, les vendes de SEAT han aconseguit en 2019 les 111.982 unitats, la qual cosa li situa com a clar líder del mercat amb un creixement de més del 4,3% respecte a l'any anterior (2018: 107.328 unitats). De la mateixa manera, la marca també ha liderat el mercat de particulars, demostrant la qualitat, el disseny innovador i la tecnologia dels seus models, amb una gamma de productes adaptada a les necessitats dels clients.

Després de conèixer aquests resultats, el director general de SEAT España, Mikel Palomera, ha declarat que “per segon any consecutiu, SEAT ha aconseguit el lideratge tant en marques com en models en el mercat espanyol. Indubtablement, aquests resultats són fruit de la nostra competitiva gamma de productes que s'adapta a les necessitats dels clients, i a l'excel·lent labor de la nostra xarxa de concessionaris.”

El León, capdavanter

El lideratge de SEAT s'ha basat en els excel·lents nivells de vendes per la seva completa gamma de vehicles, especialment el León, l'Arona i l'Ibiza, que s'han situat entre els set cotxes més venuts a Espanya al llarg de 2019. D'aquesta forma, el León ha estat el model més venut amb un total de 35.847 unitats, un èxit que ha aconseguit en els últims tres anys de manera consecutiva. Per part seva, l'Arona ha acabat l'any com el sisè model més venut amb 25.128 unitats i líder dins del seu segment, mentre que l'Ibiza ha estat setè amb 25.121 unitats venudes.

high 6aad986865df7a9bb8fc5f05398fd423 seat martorell

Tot això, unit al gran rendiment en les vendes que ha experimentat la resta de la gamma SUV de la companyia espanyola com l'Ateca, amb 17.487 unitats venudes, i el Tarraco amb 4.474 unitats. Més del 40% de les vendes de SEAT a Espanya corresponen a la seva gamma de models SUV.

15664 1528195656 seat martorell

Mikel Palomera comenta que “iniciem un any 2020 ple de reptes en el qual tindrem nombrosos llançaments, com la quarta generació del nostre Lleó i sis models electrificats, entre ells el Mii electric, que arribarà als concessionaris a inicis de 2020, i el SEAT el-Born, el primer vehicle totalment elèctric construït sobre la plataforma MEB del Grup Volkswagen. A més, aquest any serà molt important per al desenvolupament de la marca CUPRA amb l'arribada del Formentor, que també comptarà amb versions electrificades.”

Redacció / Fotos: SEAT