El Govern negociarà amb empreses i entitats per gestionar el CFPA

Imprimeix

Es crea una comissió mixta entre les conselleries de Treball, Educació, Empresa i Presidència

El Govern de la Generalitat ha descartat la gestió pública i ha iniciat un procediment negociat per establir la gestió del Centre de Formació Professional d'Automoció de Martorell (CFPA), segons va avançar ahir dimarts l''Ara'. Després que el concurs per a la gestió quedés desert, el Govern ha decidit crear una comissió mixta amb les quatre conselleries implicades -Treball, Educació, Empresa i Presidència- per tal de treballar conjuntament i desencallar aquesta qüestió. A través d'aquest procediment negociat s'obre una negociació amb el sector de l'automòbil per veure les empreses o entitats que estarien disposades a gestionar el centre.

dsc 0170 2

Aquestes converses es faran amb aquelles empreses o entitats que ja van mostrar interès en la gestió del centre però no es van acabar presentant al concurs perquè no estaven d'acord amb algunes de les bases d'aquest. Fonts d'Empresa han indicat que aquest procediment es portarà a terme durant el primer trimestre del 2020 i que esperen que a finals del mateix es pugui tenir alguna novetat. Les mateixes fonts no han concretat si hi ha més d'un interessat i s'han limitat a indicar que "s'està parlant amb el sector".

Quatre anys després de la seva inauguració, el centre només acull una cinquantena d'alumnes, quan la capacitat és per a gairebé 14.000. El centre va tenir un cost de 13 MEUR, té una superfície d'uns 10.000 metres quadrats que inclouen una gran nau industrial, 39 aules i diversos laboratoris.

Redacció / Fotos: Arxiu