Sant Vicenç dels Horts exigeix una reducció del tribut metropolità

Imprimeix

Segons l’actual equip de govern, l’anterior no va aportar a l’AMB totes les dades requerides i això ha significat un encariment de l’impost que ha hagut de pagar la ciutadania

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha presentat un recurs contra el tribut metropolità creat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L'equip de govern s'ha acollit al pagament que ha de fer d'una de les finques municipals per presentar un recurs i exigir-ne la reducció. L’actual consistori municipal considera que cal tenir en compte el valor cadastral de 2005 per calcular correctament l’import del tribut i, per aquest motiu, ja ha traslladat a l’AMB tota la informació al respecte.

amb seu2fd80

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha informat avui que “l’anterior equip de govern no va aportar en el seu moment totes les dades requerides per l’AMB i aquesta va decidir aplicar el tribut sense disposar de tota la informació, amb el consegüent perjudici que això ha significat per als veïns i veïnes de Sant Vicenç dels Horts”. I ha afegit: “Amb les dades facilitades ara per l’Ajuntament, l’impost podria reduir-se”. De fet els càlculs realitzats amb el suport de l'AMB indiquen que en el tribut del 2019 la població s'hagués pogut estalviar una mitjana del 30% de la liquidació.

El veïnat es podrà sumar al recurs de l’Ajuntament si entra el seu, via instància, al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), ubicat a la planta baixa de la Casa de la Vila. El període per recórrer el tribut finalitza el 16 de gener de 2020.

targeta tren

L’Ajuntament demana que es revalorin amb el valor base de 2005 tots els habitatges per tal que es rectifiquin les liquidacions del 2019 que l’AMB ha enviat al veïnat i, si cal, que es facin les devolucions pertinents. Alhora també es demana que aquestes modificacions es tinguin en compte per als nous pagaments del tribut el 2020. De fet, el consistori ja treballa per poder enviar a l’AMB, un cop es tingui el padró de 2020, la informació vigent amb el valor del 2005. Amb les dades facilitades per l'Ajuntament, l'AMB està treballant per reduir l'impost a la ciutadania l'any vinent.

Al recurs, l’Ajuntament també demana una ampliació del termini per pagar el tribut de manera voluntària i sense recàrrec.

El tribut metropolità es va crear arran d'un acord fet públic el 16 d'octubre del 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de divuit poblacions, entre elles Sant Vicenç dels Horts, a través del qual l'1 de gener del 2019 s'incorporaven a la zona 1 de transport. El tribut permet finançar les actuacions necessàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat en matèria de mobilitat, amb un sistema tarifari integrat, i de medi ambient, amb actuacions de recuperació del riu Llobregat i amb el manteniment integral de la xarxa de 51 parcs metropolitans, entre ells el del Pi Gros.

Redacció / Fotos: Arxiu