La directora del SOC lamenta que el CFPA de Martorell continuï sense gestió

Imprimeix

Quatre anys després de la seva inauguració, el centre només acull una cinquantena d’alumnes, quan la capacitat és per a gairebé de 14.000

La directora general del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau, ha lamentat que el Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell continuï sense gestió però no ha concretat responsabilitats. “Em sap molt greu”, ha dit Garau en una compareixença al Parlament. La directora ha defensat que els plecs de concurs per a la gestió, que va quedar desert, “són correctes i no tenen cap anomalia ni irregularitat” i que buscaven garantir una “bona gestió”. Ha assegurat que no podia respondre a la pregunta sobre qui era el responsable que el concurs quedés desert i ha explicat que ara es treballa per decidir si s’ha d’optar per una gestió pública o es manté la idea de la privada amb l’objectiu d’aconseguir un “model d’èxit.”

dsc 0170 2

New Professional School in the Catalonia Automotive sector by Caas Arquitectes 14

Solucions

Mentrestant Garau ha assegurat que des del SOC s’ha intentat utilitzar les instal·lacions el màxim possible amb formació per aturats i cedint l’espai a empreses perquè també puguin fer formació. Quatre anys després de la seva inauguració, el centre només acull una cinquantena d’alumnes, quan la capacitat és per a gairebé 14.000. El centre va tenir un cost de 13 MEUR, té una superfície d’uns 10.000 metres quadrats que inclouen una gran nau industrial, 39 aules i diversos laboratoris.

Redacció / Fotos: Arxiu