CCOO denuncia pràctiques antisindicals a Groundl España a l’Aeroport

Imprimeix

Segons el sindicat va amenaçar els treballadors amb la supressió del 25% dels llocs de feina i la disminució progressiva de serveis en cas que els seus actuals delegats tornessin a ser elegits

Segons el sindicat, la direcció de l’empresa Groundl España, proveïdora d’empreses com Easyjet, Ryanair i Norwegian, atempta contra la llibertat sindical acomiadant a tres candidats de CCOO a les eleccions sindicals del passat 8 de novembre i expedientant als actuals delegats del sindicat.

El propietari de l’empresa, en dues assemblees, l’última d’elles dos dies abans del procés de votació, va amenaçar, segons CCOO, als seus treballadors amb la supressió del 25% dels llocs de treball i la disminució progressiva de serveis en el cas que els actuals delegats de CCOO i candidats tornessin a ser elegits.

L 5b14e937507f0 Vuelos Bilbao Ryanair horiz

La solució proposada per l’empresa per a no reduir plantilla i millorar salarialment depenia de guanyar-se la confiança de la mateixa no votant als candidats de CCOO. Per al sindicat, és  intolerable que mitjançant amenaces i coaccions es condicioni el normal curs d’un procés electoral i la legítima acció sindical dels representants de CCOO.

Davant la gravetat d’aquests fets, com a primera acció de protesta, el pròxim dia 5 de desembre a partir de les 10 hores i durant tot el matí CCOO realitzarà una concentració a la Terminal 2 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat encadenant així una sèrie d’accions informatives i de mobilització que obliguin l’empresa a deposar la seva actitud.

Redacció / Fotos: Arxiu