Creix la població assalariada a la comarca en el tercer trimestre de 2019

Imprimeix

Educació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, serveis socials sense allotjament, serveis a edificis i jardineria i serveis de menjar i begudes, van ser les activitats que més van pujar

Segons un informe de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el tercer trimestre va baixar el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i el nombre d’autònoms, però va augmentar la població assalariada a la comarca. Concretament, l’afiliació en el règim general de la Seguretat Social es va incrementar aquest trimestre en 6.295 persones i mostra així una tendència inversa a la de l’AMB, ATM i Catalunya, on va baixar l’afiliació en aquest règim.

Img info mt 3T2019

El nombre de centres de cotització va disminuir en 412, i el d’afiliacions en el règim especial autònom va caure en 401 afiliacions. Aquesta tendència és la mateixa que es dona a l’Àrea Metropolitana, Àmbit Metropolità i Catalunya.

images jardineria

Educació, activitats d’emmagatzematge i afins al transport, serveis socials sense allotjament, serveis a edificis i jardineria i serveis de menjar i begudes, van ser les activitats que més creixen en afiliació aquest trimestre. Comerç al detall, Administració pública i activitats especialitzades de la construcció són, en canvi, les activitats que més persones afilades perden.

L’atur registrat augmenta en el tercer trimestre de l’any (1.509 persones més, +4,1%). En termes interanuals, si bé es continua veient un descens de l’atur, aquest perd intensitat: només hi ha 1.372 persones aturades menys que al tercer trimestre de 2018.

Pel que fa a la contractació, creixen en 3.070 els contractes registrats respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació s’incrementa en 5.973 contractes més. El 87,3% dels nous contractes d’aquest trimestre han sigut temporals, proporció que es manté respecte el trimestre anterior.

Redacció / Fotos: Arxiu