El Baix Llobregat, entre les comarques que més van créixer el 2018

Imprimeix

El territori ha experimentat un creixement del 4% del valor afegit brut (el PIB a preus de mercat)

El Baix Llobregat, el Garraf i el Solsonès són les comarques que més van créixer el 2018, segons les dades de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA. Les tres comarques van experimentar l'any passat un creixement del 4% del valor afegit brut (el PIB a preus de mercat), molt per sobre del 2,6% d'augment global de Catalunya.

Josep Oliver, catedràtic d'economia de la UAB i director de l'estudi, va comentar que al Baix Llobregat se segueix “la dinàmica de l'àrea metropolitana amb el gran creixement dels serveis privats a les empreses”. De fet, el director de l'Anuari Econòmic Comarcal del BBVA ha volgut ressaltar que aquest increment del 2,6% de l'economia catalana el 2018 ha estat emparat pel sector serveis i la construcció en detriment de la indústria.

39048 creixement comarca

"La indústria, que havia estat el motor de la recuperació fins al 2017, només va avançar l'any passat a Catalunya un modest +1,1% i va començar a partir els efectes negatius de la desacceleració industrial alemanya i de l'enrariment exterior global", ha afirmat Oliver, que ha posat com a contrapartida l'empenta dels serveis (+2,9%) i de la construcció (+4,7%).

El sector primari va ser, no obstant, el més perjudicat i no va contribuir a l'avenç agregat de l'activitat amb una caiguda del -0,4% a Catalunya el 2018.

Pel que fa als grans àmbits territorials, l'eix metropolità va ser l'únic que va créixer per sobre de la mitjana de Catalunya (+2,9%) gràcies al fort pes que els serveis privats tenen a les comarques metropolitanes.

Redacció / Fotos: Arxiu