El 22,7% dels treballadors de les pimes del Baix van seguir la vaga

Imprimeix

L’activitat laboral en la majoria de les pimes, que a Catalunya ocupen al 70% dels treballadors, ha estat força normal, segons dades de PIMEC.

En el global de Catalunya, la vaga ha estat seguida pel 17,3% dels treballadors de les pimes. Per demarcacions, el seguiment ha estat el següent: a les Terres de l’Ebre, un 27,3%; al Camp de Tarragona, d’un 25,1%; a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, un 20,0%; ala Catalunya Central, un 15,2%, i a Lleida, un 9,6%.

Ramon Pons, president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, considera que la vaga ha tingut un seguiment baix per ser general, i recorda als sindicats, i als agents socials, que tenen el tràmit parlamentari per aportar millores a la reforma laboral.

Dades del territori

El seguiment de la vaga entre els treballadors de la microempresa ha estat de 13,3%, mentre que entre la petita empresa ha estat d’un 9,1% i en la mitjana, d’un 27,4%. Per sectors, la indústria és la que ha notat un seguiment més elevat (30,9%).

Als serveis ha estat d’un 13,1%, a la construcció un 9,7% i al comerç només un 4,7%. A les empreses situades en centre urbà, el seguiment ha estat d’un 5,9%, i a les dels polígons industrials, d’un 27,6%.

PIMEC també ha detectat que, quan hi ha hagut piquets, el nombre de treballadors de l’empresa que han fet vaga ha estat d’un 49,3%, i en canvi, el seguiment ha estat d’un 15,3% en les pimes en què no hi ha hagut presència de piquets.

Redacció | Foto: Arxiu