Els hotels del Baix Llobregat van perdre ocupació a l’agost

Imprimeix

A la comarca va disminuir un 4% respecte al mateix període de l’any passat

L'ocupació durant el mes d'agost de 2019 en els hotels i els càmpings de l'entorn de Barcelona presenta resultats per sobre de 2018 en general a tots els territoris, segons l’Enquesta Flaix d’ocupació turística del mes d’agost als allotjaments de l’Entorn de Barcelona, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona.

L'ocupació per places en els establiments hotelers de l'entorn de Barcelona (no s'inclou en l'anàlisi la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès) es va situar al 87,5% durant el mes d'agost, xifra que representa un creixement de 3,3 punts respecte el mateix mes de l'any passat i la més alta de tots els anys analitzats. D'altra banda, l'ocupació durant el mes d'agost en els càmpings de la demarcació presenta resultats positius respecte l'any 2018, amb un creixement d'1,5 punts. Pel que fa als establiments de turisme rural, aquests han obtingut una ocupació mitjana del 64,9%, xifra que suposa una davallada de 3,7 punts respecte el mes d'agost de l'any passat; seguint la tendència dels darrers mesos. La caiguda en l'ocupació es produeix sobretot durant la primera quinzena d'agost (-6,9 punts).

iii guia de reunions alta resolucio foto piscina 0

A nivell comarcal

Pel que fa als establiments hotelers, només dues comarques tenen resultats lleugerament inferiors al mateix període de l'any passat, l'Alt Penedès (-2,1 punts) i el Baix Llobregat (-1,9 punts). Cal tenir en compte que les ocupacions més altes a l'agost es produeixen, com és tendència, a les comarques litorals com són el Maresme (94,1%), el Garraf (90,9%) i el Baix Llobregat (82,5%). L'increment de 4,2 punts de la segona quinzena d'agost en comparació a les xifres del 2018 es va produir de forma generalitzada en totes les comarques de l'entorn, destacant el creixement del Bages (+15,9 punts), mentre que durant la primera quinzena (augment de 2,3 punts) hi ha hagut tres comarques amb pèrdua d'ocupació: l'Alt Penedès (-7,7 punts), el Baix Llobregat (-4,0 punts) i, en menor mesura, el Vallès Occidental (-0,3 punts).

Redacció / Fotos: Arxiu