Junqueras mediarà entre els treballadors i la direcció de Rotocayfo

Imprimeix

Així ho ha comunicat aquest matí Junqueras durant un acte a l’entrada de la planta, on es manifestaven prop de 200 treballadors per l’acomiadament de 10 empleats i la incertesa laboral de l’empresa.

Per tal d’evitar més acomiadaments, Junqueras s’ha compromès amb els treballadors a mediar davant la direcció.

Segons han assegurat fonts municipals, Junqueras ja ha establert contacte telefònic amb els responsables de Rotocayfo i en els propers dies té previst mantenir una reunió amb ells.

D’altra banda, l’Ajuntament facilitarà a la plantilla un espai municipal perquè s’hi puguin organitzar les assemblees i suport logístic per l’acampadaque hi ha a l’entrada de la planta.

Rotocayfo té 325 treballadors a Sant Vicenç i fins al març de 2011 era propietat del grup alemany Bertelsmann,queva vendre la fàbrica al grup holandès Circle Printers.

La plantilla ha convocat aturades durant el mes de març per protestar contra el bloqueig del conveni col·lectiu i alertar sobre la incertesa que hi ha en torn a la continuïtat del centre.

A més dels 10 acomiadaments, l’empresa estudia traslladar 22 treballadors a la plantaqueté a Santa Perpètua de Mogoda.

L’antecedent de Fercable

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ja va haver de mediar entre els treballadors i la direcció de Fercable, primera empresaqueva presentar un expedient de regulació arran de la nova reforma laboral.

Després d’un mes de reunions, es va aconseguir mantenir la meitat dels llocs de treball i indemnitzacions per sobra delquemarca la llei impulsada pelPP. Amb el nou procés de mediació, Junqueras espera “posar fre alsefectes evidents d’una reforma laboralqueés ineficaç perquè incrementarà el número d’aturats de forma molt notable”.

Redacció | Foto: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts