L’AEBALL s’adhereix a la reforma del sistema fiscal proposat per Foment

Imprimeix

AEBALL va celebrar l’Assemblea General Ordinària Anual, en la qual es van aprovar els comptes anuals i el pressupost de l'any en curs

El president de l’AEBALL, Santiago Ballesté, i la vicepresidenta i directora general, M. Rosa Fiol, van presentar els seus informes relatius a les tasques desenvolupades durant l'últim exercici i les perspectives de futur. Durant l’Assemblea, es va aprovar la Memòria d’activitats i serveis de l’exercici 2018. De l’activitat  de l’exercici destaca l’increment en la sol·licitud de serveis de l’entitat per part dels associats respecte l’any anterior, especialment la borsa de treball (23%), i la formació (31%), i també un important augment de la participació de les empreses en les activitats de l’entitat (18%). 

Reforma fiscal

D'altra banda, AEBALL s'ha adherit a la proposta de reforma del marc regulador del sistema fiscal de Foment del Treball, amb l'objectiu que la fiscalitat a Catalunya s'equipari a la resta de comunitats autònomes, i a les principals regions europees, com a palanca per estimular la localització d'inversions i capital humà al territori.

El model de finançament autonòmic de l'Estat i l'excés de tributs propis de l'administració autonòmica no afavoreixen l'activitat econòmica i empresarial i dissuadeixen l'atracció d'inversions i de talent a Catalunya.

Des de Foment de Treball, la patronal catalana de la qual AEBALL forma part com territorial de L'Hospitalet i el Baix Llobregat, s'ha elaborat un informa tècnic que apunta algunes propostes per eliminar o reformar l'impost, però que inclou també abordar la lluita contra l'economia submergida en un pla a quatre anys.

Redacció / Foto: CEBLLOB