La principal preocupació dels empresaris és trobar personal

Imprimeix

S’incrementa la borsa de treball (23%), la formació (31%), i la participació de les empreses en les activitats de l’entitat (18%)

UPMBALL, la Unió Patronal Metal·lúrgica de L'Hospitalet i Baix Llobregat, va presentar aquesta setmana a la seva Assemblea General anual els informes d’activitat del 2018, que a més de les principals problemàtiques destaquen l’increment en la sol·licitud de serveis de l’entitat per part dels associats respecte l’any anterior, especialment la borsa de treball (23%), i la formació (31%), i recullen també un important augment de la participació de les empreses en les activitats de l’entitat (18%).

0000emtal295

UPMBALL van tancar l'any 2018 amb la participació de més de 1.500 assistents directius i representats de diferents empreses de L'Hospitalet i del Baix Llobregat a les jornades i tallers que es van organitzar, i que van tractar diferents temes d'interès i novetats que afecten el món empresarial actual.

Cal destacar les més de 35 jornades i accions informatives, per informar de tendències i novetats organitzades de la mà de col·laboradors com Garrigues, Ferrer & Ojeda, Fortuny Legal, Eevidence o Foro Capital Pymes, que han participat aportant els seus coneixements i experiència i compartint-la amb tots els assistents.

Captura de pantalla 2017 01 24 a las 20.37.01

Els principals temes que s'han tractat han estat: temes jurídics/legals i fiscals, últimes novetats i tendències tecnològiques i d'innovació, estratègia empresarial i digitalització. Alguns exemples són: Jornada sobre LOPD i el nou reglament europeu, jornada sobre blockchain i criptomoneda, jornada sobre la transformació digital i RRHH, entre d'altres.

Respecte la borsa de treball, s'han rebut més de 15.000 CV durant tot el curs 2018 i s'han gestionat més de 250 ofertes laborals de diferents sectors empresarials de tot el territori.

DyzZ18IUYAEImqt

També cal destacar, més de 250 persones han gaudit durant el 2018 del "Servei dirigit a emprenedors i empreses de nova creació" de l'Associació Empresarial de L'Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL). Dins d'aquest servei l'entitat ha informat i assessorat als interessats en tots els tràmits necessaris per crear una empresa, per fer el pla d'empresa i escollir la forma jurídica més adient en cada cas, així com els passos a seguir per constituir-la. També, els ha ajudat en la recerca de fonts de finançament, ajuts i subvencions, així com els ha donat suport pel que fa a l'establiment d'aliances amb altres empreses, etc.

En el camp de promoció internacional, de la mà de Foment del Treball, es van realitzar diferents jornades i taules rodones relacionades amb missions comercials a Viena, Bèlgica, Marroc i Sud-Àfrica. Pel que fa la formació, UPMBALL va oferir a les seves empreses més de 4.078 hores de formació repartides en 113 cursos diferents de la qual van gaudir 711 alumnes.

Redacció / Fotos: UPMBALL-Arxiu