Adhesió als consorcis del Parc Agrari i dels Espais Naturals del Delta

Imprimeix

L’AMB potenciarà la infraestructura verda metropolitana, amb la millora de la qualitat ambiental com a estratègia prioritària

El Consell Metropolità aprova l'aportació econòmica de l'AMB als consorcis del Parc Agrari i dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, així com el nombre de representants que hi haurà dins de cada òrgan de gestió. La quantitat assignada és de 250.000 € anuals per al Parc Agrari i de 100.000 € per al Delta del Llobregat, que podran materialitzar-se en forma monetària o com a prestació de serveis.

Parc Agrari Jordi Salinas

Després d'aquest acord només quedarà pendent que ambdós consorcis facin l'aprovació definitiva dels seus estatuts per formalitzar la incorporació de l'AMB. Així, l’ens supramunicipal entrarà a formar part de dos òrgans de gestió que potencien la infraestructura verda metropolitana i fan compatible la producció agrícola i la protecció ambiental.

WhatsApp Image 2019 01 11 at 07.47.37 1024x400

El Parc Agrari del Baix Llobregat, que compta amb 3.500 hectàrees, és la zona productiva agrícola més important del territori metropolità. Contribueix a la sobirania alimentària dels seus més de 3 milions d'habitants, amplia l'oferta de productes de km 0 i potencia els canals curts de comercialització.

Delta Llobregat Barcelona c2

D’altra banda, el Delta del Llobregat és el segon delta més important de Catalunya i és una de les zones humides més rellevants del país en termes ecològics. Es tracta d'un espai natural amb més de 900 hectàrees de protecció especial. Els espais naturals del delta del Llobregat estan qualificats com a zona d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i s'inclouen a la Xarxa Natura 2000. La conservació activa d'aquests espais transformats per l'acció humana i per les infraestructures és vital per mantenir-ne la biodiversitat.

Redacció / Fotos: AMB-Josep Cano