Augmenta al Baix l’ocupació hotelera en el primer trimestre de l’any

Imprimeix

Els negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca, mentre que Catalunya, Madrid i França són les principals procedències dels clients

Durant el primer trimestre de 2019 s’ocupen el 56% de les places hoteleres ofertes en els hotels del Baix Llobregat, segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat. Respecte el primer trimestre de 2018 creix l’ocupació (+5,1pp). En tots els mesos l’ocupació de la comarca supera a la del conjunt de la província de Barcelona. Febrer, coincidint amb el Mobile World Congress, és el millor mes d’ocupació d’aquest trimestre.

ibis cornella general 2b2c3f1

L’ocupació prevista pel segon trimestre de 2019 és semblant a la registrada en el primer trimestre. La valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca i creix respecte el trimestre anterio

Negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (67% del total). El principal mercat ha estat l’internacional (52%) però disminueix respecte l’any anterior (-1,5%).

Captura de pantalla 2019 05 07 a las 12.39.54

Catalunya, Madrid i França són les principals procedències aquest trimestre. Els clients procedents de Xina (+2,5%), Madrid (+2,1%) o Catalunya (+1,6%) són els que més han crescut respecte el primer trimestre de 2018. En canvi, els procedents de França (-1%); Alemanya (-0,8%) o Regne Unit (-0,7%) són els que més han disminuït.

El preu i ocupació

La Delta és la zona que registra major ocupació (55,6%) i la tarifa més elevada (68,5€) al Baix Llobregat. Totes les zones, a excepció de la Centre que disminueix, augmenta la mitjana tarifària respecte el primer trimestre de 2018.

hotel el castell sant boi de llobregat 011

Els establiments d’1 i 2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (63,9%). Els de 4 estrelles registren la tarifa més elevada (83,9€). L’ocupació i la mitjana tarifària creix en totes les categories.

Com en l’anterior edició, l’impacte del Mobile World Congress en la marxa del negoci hoteler del Baix Llobregat és positiu. L’ocupació de les places hoteleres arriben al 74% (18 punts per sobre de la mitjana trimestral) i les tarifes superen els 150€ per habitació (84€ més que la mitjana trimestral).

hotel frontair congress entorno 8118b4d

Les zones Delta i Nord són les que presenten les taxes d’ocupació de les places ofertades més elevades i les que presenten els preus més elevats. Zona Centre però, és l’única que creix en ocupació respecte l’anterior edició del Mobile, alhora també és l’única zona que baixa la mitjana tarifària respecte l’edició del 2018 del Mobile World Congress.

Redacció / Fotos: Arxiu