Jornada de portes obertes de l'Escola d'Aprenents de SEAT

Imprimeix

El centre ensenya les seves instal·lacions i presenta els seus programes del pròxim curs per a futurs professionals del sector

L'Escola d'Aprenents de SEAT obre aquest matí les seves portes als joves que vulguin convertir-se en la futura generació de professionals de l'automoció. El centre celebra una jornada de portes obertes per a tots aquells interessats a incorporar-se el pròxim curs a algun dels seus quatre programes de Formació Professional (FP) de Grau Superior, basats en el model alemany d'FP Dual i que s'han anat adaptant per a incorporar el desenvolupament de capacitats vinculades a la digitalització i noves tecnologies.

L'Escola d'Aprenents mantindrà obert fins al 5 de juny el termini d'inscripció de candidatures per al curs 2019-2020. Els programes, dirigits a joves entre 18 i 21 anys, tenen una durada de tres anys i s'han ampliat i adaptat recentment. Durant el curs actual, el pla docent va incrementar fins a 5.000 hores lectives (el doble de la mitjana dels cicles formatius a Espanya), repartides a parts iguals entre teoria i pràctica. A més, s'han ampliat el nombre d'assignatures focalitzades, entre altres conceptes, en la Indústria 4.0 i la tecnologia lligada a la digitalització.

singlePhoto 0.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal

A més del temps a l'Escola, el pla formatiu es complementa amb pràctiques en SEAT. Els alumnes signen un contracte de formació, remunerat i a jornada completa, durant els tres anys de durada del programa. Posteriorment, el 100% dels alumnes que acaben amb èxit el tercer curs, passen a formar part de la plantilla de SEAT. El passat estiu, es van incorporar a SEAT un total de 52 graduats de l'Escola d'Aprenents, que ja treballen a la fàbrica de Martorell -en els tallers de premses, chapisteria, pintura i muntatge-, així com en els centres de SEAT Barcelona i SEAT Components.

imageCrop1.resizeViewPort.crop.desktopAspectRatiofileReference

Segons afirma Laura Carnicero, responsable de Formació en SEAT, “cada curs a l'Escola d'Aprenents és una oportunitat per a donar ales al talent dels joves, capacitant-los amb les millors eines per a afrontar el seu futur laboral. En el context d'un atur juvenil del 35% i un sector en plena transformació, tenir les habilitats adequades serà l'element diferenciador tant per a la seva carrera com per a la pròpia indústria.”

singlePhoto 0.resizeViewPort.1200.fileReferenceOriginal 1


CodeLearn, programació gamificada

Aquest any, l'Escola d'Aprenents de SEAT ha incorporat als seus programes educatius l'innovador sistema CodeLearn, que ensenya de forma natural i gamificada diferents llenguatges de programació, habilitats que seran clau en un futur professional en el qual els vehicles i els processos industrials estaran connectats i digitalitzats. El mecanisme de la formació és senzill, intuïtiu i fomenta la formació constant: els alumnes han de resoldre reptes, a través d'una plataforma, durant 15 minuts, cada dia dels tres anys que dura el seu pas per l'Escola, complementat així la sessió presencial setmanal amb experts de programació de programari.

Redacció / Fotos: SEAT