El Baix Llobregat, segona comarca en Polígons d’Activitat Econòmica

Imprimeix

El territori registra un total de 122 PAEs, ocupats per 6.601 empreses i amb una ocupabilitat mitjana del 81%

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, el Baix Llobregat, amb 122 polígons, és la segona comarca de Catalunya en Polígons d’Activitat Econòmica (PAE). Aquests PAE estan distribuïts en 23 municipis de la comarca i sumen més de tres mil hectàrees de superfície. L’edat mitjana dels polígons de la comarca és de 35 anys, situant al Baix Llobregat entre les comarques amb una proporció major de polígons antics (més del 24% dels polígons tenen més de 50 anys).

ReinMet111

Els polígons d’activitat econòmica estan ocupats per 6.601 empreses. L’ocupabilitat mitjana dels polígons és del 81%, situant al Baix Llobregat entre les comarques de Catalunya amb major ocupabilitat. Les empreses que desenvolupen activitats metal·lúrgiques i de fabricació de productes metàl·lics són les majoritàries en els PAE de la comarca. Amb, altres activitats industrials, logístiques i de serveis, concentren més de la meitat de les activitats desenvolupades als PAE del Baix Llobregat. Esparreguera, El Prat, Sant Boi de Llobregat i Gavà són els municipis amb més PAEs.

Captura de pantalla 2019 04 10 a las 9.51.48

El 56% dels PAE disposen d’accés amb transport públic, un de cada cinc disposa d’algun tipus d’entitat de gestió i més de la meitat estan recepcionats definitivament.

Captura de pantalla 2019 04 10 a las 9.59.55

Altres dades municipals

Sant Vicenç dels Horts, Esparreguera i Cornellà de Llobregat compten amb polígons centenaris. A més cap municipi presenta una ocupabilitat menor al 60% dels seus polígons (Sant Vicenç té el 100%). D’altra banda, els municipis de la zona Nord són els que tenen un major rati de parcel·les per polígon, mentre que Collbató, Corbera, sant Vicenç dels Horts, Gavà i Castelldefels presenten el menor rati de parcel·les per polígon.

Només quatre municipis de la comarca no tenen accés a cap PAE en transport públic (Collbató, Olesa de Montserrat, Sant Esteve Sesrovires i Gavà) i només quatre no tenen fibra òptica a cap PAE (Abrera, Collbató, Esplugues de Llobregat i Vallirana).

Redacció / Fotos: Arxiu