Cinc ajuntaments del Baix posen en marxa un projecte pioner de feina

Imprimeix

Hi participen els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans

Representants polítics i tècnics dels ajuntaments de Castelldefels, Gavà, El Prat, Sant Boi i Viladecans, i responsables de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, posen en marxa el nou projecte “A la feina amb tu”.  

Aquest projecte singular, gestionat pel Consell Comarcal, amb el suport dels cinc consistoris baixllobregatins esmentats i del Programa metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019 de l'AMB, té com a objectiu tastar un model innovador i pioner a la comarca mitjançant la posada en marxa d’un dispositiu d’acompanyament a la inserció de persones aturades que contempli un sistema d’informació i recursos psicosocials amb la finalitat d’aconseguir la inserció dels usuàris i usuàries, i la millora de la qualitat de vida de les persones participants.

A la feina amb tu 2

Tres fases d’actuació

Primera fase: acollida, acreditació i orientació. Acompanyament personalitzat i tallers d’habilitats socials.

Segona fase: recerca activa i multicanal. Orientació laboral i tallers de tècniques ocupacionals.

Tercera fase: consolidar la feina. Inserció laboral i tallers de recerca activa i consolidació. Prospecció d’empreses  i  suport dels prospectors i de les prospectores en l’agenda i els àmbits de recerca, les pràctiques professionals i l’acompanyament tutoritzat durant el primer mes de consolidació de la feina.

Aquest projecte està dissenyat per atendre a un total de 400 persones a través de quatre unitats: Castelldefels-Gavà, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. Cada unitat s’encarregarà de 100 persones, excepte el cas del punt de Castelldefels i Gavà, en el que la distribució de les persones que participin serà de 40 i 60 respectivament. Es garanteix com a mínim un 47% d’inserció laboral.

Les persones destinatàries seran, prioritàriament, persones en situació d’atur entre 16 i 64 anys, amb un nivell educatiu baix i amb un risc sever d’exclusió social, entès com a població aturada de llarga durada amb especials dificultats d’inserció laboral.

El cost total del projecte és de 400.000 euros amb les aportacions dels ajuntaments adherits al projecte, i una subvenció de 320.000,00 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i s’executarà fins al 31 de maig de 2020. Aquest projecte es planteja com una prova pilot que es podrà replicar en d’altres municipis de la comarca en funció dels seus resultats.

Redacció / Fotos: Consell Comarcal del Baix Llobregat