Constituïda la Taula d’Infraestructures del Baix Llobregat i L’Hospitalet

Imprimeix

La subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia, ha assistit a l’acte, que també ha reunit alcaldes i representants de 19 municipis de la comarca, juntament amb sindicats

Aquest matí s'ha constituït la Taula d'Infraestructures del Baix Llobregat, impulsada per PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet, amb l'objectiu de generar un espai de treball amb tots els agents de la comarca per fer un seguiment de les inversions planificades en infraestructures claus per al territori. A l'acte de constitució de la Taula d'Infraestructures del Baix Llobregat i L'Hospitalet han assistit la subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia, alcaldes i representants de 19 municipis de la comarca, juntament amb els sindicats més representatius.

foto ok 1

La Taula vetllarà per tal que s'executin totes aquelles mesures i actuacions previstes pels responsables de la planificació, execució i gestió de les infraestructures per així garantir i millorar la mobilitat tant de persones com de mercaderies d'una demarcació que és un dels motors econòmics de Barcelona i Catalunya. D'aquesta manera, la Taula recavarà informació sobre l'estat de les actuacions en infraestructures planificades o en execució, i dialogarà amb els diferents responsables de les administracions públiques competents en cada actuació, traslladant les accions que siguin pertinents en cada cas. En aquest sentit, la Taula estarà oberta a tots aquells agents que tinguin interessos legítims en la mobilitat de la comarca i les seves infraestructures i que hi vulguin participar.

D2vMZrlX0AIeb6s

El president de PIMEC Baix Llobregat-L'Hospitalet, Joan Soler, ha assegurat que "la Taula serà un espai per reclamar que les inversions s'ajustin al pes real que té la comarca en l'economia i per dialogar amb tots els agents del territori, per fer seguiment de totes aquelles obres en infraestructures que estan aturades o en execució". I ha posat alguns exemples: les actuacions a la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, la variant de Vallirana, la connexió de la Ronda Litoral amb la C-32 a Sant Boi, la llançadora de Rodalies fins a la T1 de l'Aeroport Josep Tarradellas-Barcelona-El Prat, el Pla Director Urbanístic d'Infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera, o el tram-Bus Cornellà – Castelldefels, entre altres.

D2vH0OlXgAATOXn

També han participat en la presentació de la Taula, que ha tingut lloc a l'Auditori del Centre de Serveis del Pla a Sant Feliu de Llobregat, la primera tinenta d'alcalde, presidenta de l'Àrea de Territori, Sostenibilitat i Activitat Econòmica de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, i el tècnic de la Taula d'Infraestructures i vocal de la Comissió Executiva de PIMEC Baix Llobregat, Sergi Fuster.

Redacció / Fotos: PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet