La Cooperativa Agrària Santboiana reclama persones per treballar al camp

Imprimeix

L’entitat, que celebra enguany el 110 aniversari de la seva fundació, vol que el Parc Agrari del Baix Llobregat continuï sent un motor econòmic

“Falten pagesos o persones que vulguin treballar la terra”. Així de clar i contundent es va mostrar el president de la Cooperativa Agrària Santboiana, Lluís Solanas, durant l’acte de presentació de la vintena edició de la Carxofada de Sant Boi de Llobregat. Un problema que, segons Solanas, no és només del territori sinó de la resta de l’Estat i d’Europa. “Estem preocupats per l’abandonament dels camps, principalment perquè els pagesos es jubilen i no hi ha un relleu generacional per poder dedicar-se a aquesta activitat econòmica. Ens falten persones d’entre 25 a 30 anys per continuar amb la tradició agrícola que sempre ha caracteritzat el Baix Llobregat. El Parc Agrari ha de tornar a ser un motor econòmic i per això cal recuperar-lo”, explica. El president destaca també que actualment la Cooperativa Agrària Santboiana compta amb un important fons de terres, i continua treballant per recuperar aquelles que no estan conreades per cedir-les a persones que vulguin fer de pagès.

Captura de pantalla 2019 03 12 a las 7.49.55

De fet, en els darrers anys la plantilla de treballadors s’ha incrementat de 9 a 16 persones, tot i que la manca de personal continua existint. És per això, que des de la Cooperativa Agrària ha fet una crida perquè totes aquelles persones interessades a tenir una oportunitat laboral s’adrecin a la seu social (carrer Lluís Pascual Roca, 6-8, Sant Boi) o enviant  un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Captura de pantalla 2019 03 12 a las 7.50.21

Col·laboració

L’Ajuntament de Sant Boi és conscient del dèficit que hi ha actualment al món de la pagesia i està treballant de valent, juntament amb la Cooperativa Agrària, per aportar recursos humans i potenciar encara més el treball que s’està desenvolupant l’entitat. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, destaca que des de l’Ajuntament es busquen solucions: “l’objectiu és aconseguir que el 100% de les terres siguin conreables i, d’aquesta manera, es pugui evitar que el seu us no sigui per desenvolupar altres activitats . D’aquesta manera es podrà preservar el patrimoni del Parc Agrari del baix Llobregat, que no només sigui un element paisatgístic”. L’alcaldessa també ha explicat que s’està proposant convenis per garantir treballadors i treballadores que es vulguin afegir a un projecte de vida. A més, està en marxa oferta formativa. La direcció dels esforços està encaminada a canviar el relleu familiar a un de més professional.  

339

Cent deu anys de vida

Precisament, la Cooperativa Agrària Santboiana celebra enguany el 110 aniversari de la seva fundació. I ho farà amb un seguit d’activitats commemoratives. L’acte central s’organitzarà el proper 4 d’abril amb un showcooking que es realitzarà a Mercabarna on s’aprofitarà també per fer un acte més institucional.

Un gran productor de carxofa

La Cooperativa Agrària Santboiana és un dels productors més grans de carxofa de la comarcal del Baix Llobregat. L’any 2018 va vendre al voltant dels 700.000 quilos d’aquest producte, principalment a Mercabarna. Compta actualment amb 60 hectàrees de terreny d’aquest cultiu, a més, de les 3.350 hectàrees que hi ha a l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 900 ha pertanyen a Sant Boi de Llobregat.

Luïsa Moret carxofes

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Sant Boi de Llobregat