El programa Ubicat ha beneficiat a 216 persones a la comarca

Imprimeix

Un 31% dels participants en aquesta edició van aconseguir trobar feina l’any 2018

La primera convocatòria del programa Ubicat gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat va atendra un total de 216 persones a través de la realització de 999 sessions d’orientació amb l’objectiu de fer l’acompanyament en el procés de recerca de feina i afavorir la seva inserció laboral. Un 31% de persones participants en aquesta edició van aconseguir trobar feina l’any 2018, durant el transcurs del programa o un cop finalitzat.

eix el programa ubicat impulsa la insercio laboral a sitges cubelles canyelles i olivella 105076

En aquesta convocatòria es van efectuar 999 sessions d’orientació, en les quals s’han desenvolupat 846 accions en funció de les necessitats i característiques de cada participant en el programa, que es va adreçar a persones desocupades o inactives de diferents col·lectius i també a persones treballadores en recerca de feina.

Els municipis

Les persones participants van ser residents de 17 municipis on els seus ajuntaments van col·laborar amb el consell comarcal en la seva gestió. Aquests ajuntaments foren els d'Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Andreu de la Barca o Santa Coloma de Cervelló.

UBICAT add6b7d50b67cf106628ea23abd825a1

Paral·lelament a l’orientació laboral també es van executar actuacions sobre l’entorn productiu, d’apropament a les empreses i de prospecció laboral. En aquest àmbit, les accions es van centrar en contactar amb empreses del territori, recopilar informació d’interès sobre les seves necessitats, captació d’ofertes, possibilitats de col·laborar en convenis de pràctiques i/o visites formatives per conèixer el seu funcionament.

Redacció / Fotos: Ubicat-Arxiu