Torna a augmentar l'afiliació a la Seguretat Social a la comarca

Imprimeix

L’educació i les activitats esportives i d’entreteniment són les principals activitats que augmenten l’afiliació en el quart trimestre

Segosn afirma l'Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el quart trimestre de 2018 va créixer el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social, i també ho fa la població afiliada dels règims general i autònom. L’educació i les activitats esportives i d’entreteniment són les principals activitats que augmenten l’afiliació en aquest 4t trimestre, amb més de 1.000 afiliacions més en educació i gairebé 600 en activitats d’entreteniment, respecte el trimestre anterior. Altres sectors com el comerç al detall, l’Administració Pública i els serveis socials sense allotjament també pugen l’afiliació en aquest darrer trimestre de l’any. En canvi, activitats com els serveis a edificis i jardineria, transport aeri o serveis de menjar i begudes disminueixen l’afiliació aquest trimestre.

alumnes escola aula mestra mestre professor professora

En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat ha pujat en aquest trimestre en 430 afiliacions, fins a un total de 261.369. D’altra banda, l’atur registrat baixa en el quart trimestre de l’any, i en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 2.602 persones.

Imatge web info trimestral bl 4T2018

Pel que fa a la contractació, augmenten en 5.710 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, pujada que ve donada tant pel que fa a la contractació temporal com a la indefinida. En termes interanuals, la contractació també s’incrementa, concretament en 4.734 contractes més respecte al mateix període de 2017.

Redacció / Fotos: Arxiu-OCBLL