Nou projecte comarcal per a la formació i treball a la joventut

Imprimeix

“Jove, al Baix tu decideixes!” ofereix recursos per millorar les seves competències professionals de cara a la seva incorporació en el mercat laboral

Un total de 220 joves d’entre 18 i 29 anys en situació de desocupació i empadronats en qualsevol dels municipis de la comarca del Baix Llobregat es poden beneficiar de les actuacions d’orientació i formació destinades a la inserció laboral participant en el projecte “Joves, al Baix tu decideixes!”.

imatge cartell

Per aquest motiu, el projecte desenvolupa dues accions indispensables envers la millora de la seva ocupabilitat: la primera és realitzar una orientació laboral i la segona és rebre una actuació formativa professionalitzadora en diferents sectors d’interès per tal de potenciar les habilitats de les persones participants.

Gràcies a aquest projecte, que s’enfoca a l’adquisició d’experiència laboral com a objectiu principal, els i les joves també poden gaudir d’altres actuacions opcionals -com ara la contractació o la mobilitat internacional- amb la voluntat donar impuls i motivació respecte a les capacitats professionals adquirides.

Aquestes especialitats formatives contemplen diversos àmbits:

  • -  Atenció al client, habilitats de comunicació i activitats administratives
  • -  Màrqueting digital i e-commerce
  • -  Operacions auxiliars de magatzem
  • -  Serveis auxiliars de perruqueria
  • -  Agents digitals esportius
  • -  Aspirant de vigilant de seguretat
  • -  Iniciació a la cuina i serveis de sala
  • -  Serveis de restauració

A banda d’aquesta gran oportunitat, els i les joves participants compten amb el suport d’una persona com a tutora de referència encarregada de realitzar l’acompanyament i el seguiment oportú durant el temps que dura el projecte.

Per tal de participar, les persones joves interessades es poden informar en el mateix Servei Local d’Ocupació de Catalunya de la seva localitat o es poden adreçar directament a un dels 11 punts d’orientació laboral repartits entre 10 municipis que donen cobertura a tot el territori, on els i les participants duran a terme les accions pertinents: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat -amb dos punts-, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans. A més, també poden contactar on-line i sol·licitar més informació a través de l’adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

“Joves, al Baix tu decideixes!”, que s’adreça a persones joves desocupades i que no formen part dels sistemes d’educació i formació, representa un una empenta profitosa amb projecció de futur dins del mercat laboral.

imatge original cartell

El Consell Comarcal del Baix Llobregat és l’entitat que realitza les funcions de coordinació i promoció del projecte “Joves, al Baix tu decideixes!”, on participa tota una agrupació d’entitats formada per ajuntaments, empreses de formació i agents econòmics. Aquestes entitats són: els ajuntaments de Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Gavà, Martorell, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Viladecans; les empreses de formació Levelinstrukta SL, Sinergia, Team & Training SL, Sodexo Iberia SA; el Citilab de Cornellà de Llobregat; les associacions empresarials d’AEBALL i PIMEC i el mateix Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El projecte, que s’emmarca dins de la convocatòria de Projectes Singulars del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), es va iniciar el passat 19 de desembre amb una subvenció total de 776.555,55 eurosi finalitzarà el 31 de desembre de 2019. “Jove, al Baix tu decideixes!” està subvencionat pel SOC, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Redacció / Fotos: CCBLL-Arxiu