L’AMB atura l’encariment de la tarifa d’aigua potable el 2019

Imprimeix

Aigües de Barcelona es compromet a presentar una  nova proposta el mes que ve que contempli una baixada de preu

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aturat l'increment de tarifa proposada per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle Integral de l'Aigua (ABEMCIA), encarregada del subministrament d'aigua potable a vint-i-tres municipis metropolitans, que contemplava inicialment una pujada del 4,1%. D'aquesta manera, es dona per finalitzat l'Acord Marc 2014-2018 entre l'AMB i ABEMCIA, que ha regit la política tarifària d'aquest període.

A banda, tot i que durant tot el 2019 el preu actual del rebut no variarà, ABEMCIA s'ha compromès a presentar, durant el gener del 2019, una proposta de noves tarifes que entraria en vigor el gener del 2020. Aquesta aniria en la línia de les rebaixes en la tarifa dels darrers anys i comportaria una baixada significativa de les tarifes del servei d'aigua per l'any 2020, amb el conseqüent estalvi per a la ciutadania. En aquest sentit, la proposta de la companyia operadora serà valorada per part dels serveis tècnics de l'AMB, i finalment serà sotmesa a l'aprovació del Consell Metropolità.

images aigua encarmiment

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha expressat que "amb la congelació de les tarifes per al 2019, l'AMB compleix el seu compromís d'evitar noves pujades, com la proposada fa unes setmanes per Aigües de Barcelona, i que hem deixat sense efecte". Ha afegit que "de cara al 2020, a més, la nostra intenció és seguir amb la tendència a la baixa que ens ha permès abaratir el preu de l'aigua un 4% en els últims dos anys, estalviant a la ciutadania en conjunt uns 13 milions d'euros."

Redacció / Fotos: Arxiu