Es presenten els Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials

Imprimeix

Sant Boi de Llobregat va acollir l’acte i serà el municipi amfitrió del lliurament dels guardons el 4 d’abril de 2019

 

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat ha acollit l’acte de presentació dels guardons que fomenten la innovació empresarial i l'emprenedoria a la zona Delta. Els ajuntaments de Castelldefels, El Prat, Gavà, Sant Boi i Viladecans convoquen la catorzena edició dels Premis Delta a les Millors Iniciatives Empresarials 2018/2019.

Els Premis Delta tenen com a objectiu fomentar la creació, el desenvolupament i la consolidació d'empreses i comerços a cadascun dels municipis participants de la zona Delta del Baix Llobregat. Tanmateix, donen suport i reconeixement a l'aportació que les noves iniciatives empresarials fan a les ciutats convocants com a eina de dinamització de l'activitat socioeconòmica. Es destaquen especialment les iniciatives que per la seva capacitat d'innovació, diversificació, creació de llocs de treball, assoliment de resultats destacats o pel seu interès social constitueixen un potencial dinamitzador de l'economia del territori. Els ajuntaments participants en aquesta edició volen esdevenir un punt de referència per a les  persones emprenedores i, alhora, un mecanisme permanent de suport i promoció de la cultura emprenedora.

DuSPRjWW0AAjZgK

La presentació de la convocatòria ha comptat amb les intervencions dels responsables de promoció econòmica dels cinc municipis organitzadors dels premis. El tinent d'Alcaldia de Desenvolupament Econòmic de Sant Boi, José A. Carcelén, ha presentat els premis i ha destacat el valor de la col·laboració municipal "per poder tenir un paper en un món cada vegada més globalitzat". El tinent d'Alcaldia de Nova Governança i Economia de Gavà, Jordi Tort, ha parlat de la importància dels premis "per permetre conèixer a gent que arrisca per donar llocs de treball i crear riquesa". La tinenta d'Alcaldia de Serveis Generals i Empreses de Viladecans, Elena Alarcón, ha posat de relleu el dinamisme de la zona Delta i ha assegurat que aquest territori acull "el 40 % de les persones emprenedores de la comarca". La   tinenta d'Alcaldia  de   Promoció   Econòmica   de Castelldefels, Eva López, ha declarat que aquests premis representen una oportunitat "per ajudar al teixit productiu dels nostres municipis i agrair l'esforç que fan". Finalment, la tinenta d'Alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, ha manifestat que "l'acord entre municipis veïns en l'àmbit de la promoció econòmica repercuteix no només en els municipis sinó també a tot el territori."

La convocatòria dels Premis Delta és biennal i està emmarcada dins d'un conveni de col·laboració signat pels cinc consistoris de la Zona Delta. Poden participar totes les empreses que tinguin el domicili social o l'activitat econòmica a qualsevol dels municipis organitzadors que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre els anys 2013 i 2017.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat