CCOO va debatre sobre la situació del món del treball a la comarca

Imprimeix

Es va parlar sobre la precarietat laboral i a favor del treball digne

Els locals de CCOO de Cornellà de Llobregat van acollir unes jornades de treball, organitzades pel sindicat, on van participar més de 150 quadres sindicals que van fer una anàlisi i un diagnòstic compartit, sobre la situació del món del treball a la comarca.

Les jornades van comptar amb una primera taula amb l’economista i adjunt a la secretaria general de la Confederació estatal de CCOO, Bruno Estrada, i de Paula Pejenaute, advocada i coordinadora del Gabinet Jurídic de CCOO al Baix Llobregat.

jornades de lluita contra la precarietat laboral 2

Taula rodona

Posteriorment, una taula amb diferents empreses i sectors (Geriatria-Dependència; Hosteleria-menjar ràpid; Subcontractació al sector de l’automòbil; Handling-Aeroport de BCN; Neteja d’edificis i locals i Centres especials de treball- Educació) van donar una visió completa de la realitat i de la problemàtica existent. Es van apuntar algunes alternatives per revertir aquesta situació, com la disputa forta del salari a la negociació col·lectiva, pressió per articular canvis legislatius i la voluntat d’avançar en formules organitzatives sindicals per arribar a tota la cadena de valor o a l’empresa fragmentada actual.

La cloenda va anar a càrrec del secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i Anoia, Josep Maria Romero, que va definir la precarietat com: “el treball mal retribuït, temporal, amb contractes a temps parcial no desitjat, amb condicions de treball que no respecten la normativa vigent laboral i que impedeixen el desenvolupament de projectes autònoms de vida. L’actual perfil de la precarietat té rostre de dona jove”. El dirigent sindical també va assenyalar que “CCOO ha de propiciar els canvis interns necessaris per fer front a un desafiament tan important com la lluita contra la precarietat de les nostres relacions laborals. La lluita contra la precarietat, la igualtat, el treball digne i aconseguir drets socials de ciutadania forma part de les prioritats sindicals de CCOO pel proper període.”

Redacció / Fotos: CCOO