Es recupera l'afiliació a la Seguretat Social en el tercer trimestre

Imprimeix

L’educació i els serveis socials sense allotjament són les principals activitats que es recuperen

Segons l’Observatori Comarcal del Bai Llobregat, durant el tercer trimestre 2018 va baixar el nombre de centres de cotització a la Seguretat Social i la població del règim autònom, però es produeix una recuperació en la població assalariada en el règim general.

L’educació i els serveis socials sense allotjament són les principals activitats que recuperen l’afiliació en aquest 3r trimestre, amb més de 2.200 afiliacions més en educació i 1.800 més en serveis socials sense allotjament, respecte el trimestre anterior. Cal dir que aquestes mateixes activitats havien presentat una caiguda en el nombre de persones afiliades el trimestre anterior. Són, per tant, dues activitats econòmiques que presenten una forta estacionalitat a l’estiu en termes de pèrdua d’ocupació que després es recupera en gran part. En canvi, activitats com l’administració pública, la fabricació de productes metàl·lics i les activitats relacionades amb l’ocupació disminueixen l’afiliació aquest trimestre.

Imatge web info trimestral bl 3T2018

En conjunt, la població assalariada al Baix Llobregat ha baixat en aquest trimestre en 6.655 afiliacions, fins a un total de 260.939. L’atur registrat puja en el tercer trimestre de l’any, tot i que en termes interanuals es continua veient un descens de l’atur, de 2.415 persones.

Pel que fa a la contractació, baixen en 2.773 els contractes registrats respecte el trimestre anterior, baixada que ve donada exclusivament per la caiguda de la contractació temporal, ja que els contractes indefinits pugen lleugerament respecte el trimestre anterior. En termes interanuals, la contractació s’incrementa, concretament en 682 contractes més respecte al mateix període de 2017.

Redacció / Fotos: AMB