L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts redueix el deute un 77% en 4 anys

Imprimeix

El pressupost municipal per l’any vinent és de 31.301.780 euros

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, a través de la seva alcaldessa, Maite Aymerich, i el regidor d’Economia i Hisenda, Manolo Ortega, van donar a conèixer l’estat actual dels comptes. Així, el deute municipal a llarg termini amb entitats bancàries continua reduint-se: en aquest mandat haurà baixat un 77%. Això suposa que el deute per habitant haurà passat de 170 € al 2015 a 47,50 € al 2019, en quatre anys de congelació de taxes i impostos amb les úniques actualitzacions establertes per la normativa. D’altra banda, el pressupost municipal per l’any vinent és de 31.301.780 €, amb equilibri entre ingressos i despeses. Els comptes mantenen la congelació de taxes i impostos dels últims anys i preveuen un increment del 3% dels ingressos.

 img9614

Bonificacions

Com a novetat, les ordenances estableixen la bonificació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), fins al 30%, per adquisició de vehicles elèctrics o per disposar de pla de transport pel personal de l’empresa. En l’àmbit de la mobilitat sostenible, la bonificació de l’impost de circulació que ja es fa als vehicles elèctrics s’amplia als híbrids, amb el màxim de bonificació que permet la llei: el 75%.

Els comptes s’han dissenyat sobre la base dels tres pilars que s’han prioritzat durant el mandat: l’acció social, l’ocupació i l’educació. A aquests àmbits, l’Ajuntament preveu destinar l’any vinent 7.662.360 €, un 9,29% més que aquest any.

Algunes de les mesures previstes en l’àmbit de l’acció social són:

Pel que fa al foment de l’ocupació, destaquen mesures com:

 

En relació a les polítiques d’educació, per 2019 destaca la construcció del nou edifici de l’Escola Bressol Municipal Petit Mamut, que ja compta amb una reserva pressupostària de 545.000 €.

Entre les novetats del pressupost, hi ha 200.000 € per comprar immobles que es destinaran a habitatge de lloguer públic i assequible. En aquest sentit, també es destinaran 150.000 € al servei de gestió dels pisos compartits d’emergència i s’incorporarà un/a tècnic/a d’habitatge a la plantilla de l’Ajuntament.

D’altra banda, les actuacions de Participació i Acció Comunitària cada cop s’escampen més pel municipi, a través dels processos de participació ciutadania que s’impulsen als barris, i al 2019 és previst impulsar projectes, acordats pel veïnat, per valor de 419.000 euros a Sant Josep, La Vinyala–Poble Nou i a Can Ros-Serral. Aquí també s’hi inclouen les activitats acordades per l’Assemblea Jove i un nou projecte d’art urbà.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts