Martorell s’integra a la Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya

Imprimeix

Es tracta de la primera entitat d’aquest tipus que es crea a Catalunya per tal d’unir esforços davant les administracions superiors

La Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya (XAEC) s’ha constituït al Centre de Serveis per a les Empreses i l’Emprenedoria de Can Gavarra de Polinyà (El Vallès Occidental). Inicialment està integrada per 14 institucions catalanes que gestionen vivers d’empresa, entre elles l’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. Es tracta de la primera entitat d’aquest tipus que es crea a Catalunya per tal d’unir esforços davant les administracions superiors. El consistori baixllobregatí en forma part del consell directiu.

Dqr E3JWkAMjcR1

La XAEC és la unió d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres entitats d’arreu de Catalunya que gestionen espais d’allotjament empresarial i de serveis a l’emprenedoria, la innovació i d’assessorament en la planificació i creació d’empreses. El seu objectiu principal és el de millorar la coordinació interadministrativa i treballar de manera conjunta per tal de compartir iniciatives i experiències. A més, suposa la constitució d’un únic interlocutor davant l’Administració i, per tant, la unió de forces dels seus membres a l’hora de cercar noves fonts de finançament, contractar formació o proposar nous serveis o canvis en el funcionament dels programes destinats a emprenedors i empreses. Els allotjaments empresarials a Catalunya disposen d’aproximadament 700 despatxos i una trentena de coworkings o espais de treball compartits, i actualment donen servei a més de 300 empreses del territori.

Dqr F3NWsAAOVl2

Les entitats adherides fins al moment són els ajuntaments de Bell-lloc d’Urgell, Cambrils, Castellar del Vallès, Forallac, Gandesa, Martorell, Polinyà i Torrefarrera. També en forma part la Fundació CEEI Lleida, el Consell Comarcal de la Selva, l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i Roca Umbert, fàbrica de les arts, S.L. de Granollers.

 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell