Neix la Comissió Sectorial de Comerç a Esplugues de Llobregat

Imprimeix

La seva finalitat és fomentar la interlocució de l’associacionisme comercial i facilitat la seva interacció amb l’Ajuntament

Aquesta setmana s’ha constituït la Comissió Sectorial de Comerç d'Esplugues, una taula de treball sectorial que es troba dins el marc del Consell Econòmic i Social. La nova comissió és un dels projectes inclosos en el Pacte per a la reactivació i creació d’ocupació de qualitat, dins el qual aviat es constituirà també una Comissió sectorial d'Indústria i Serveis.

Composició

La finalitat de la nova Comissió Sectorial de Comerç és fomentar la interlocució de l’associacionisme comercial i facilitar la seva interacció amb l’Ajuntament. La Comissió, que va presidir l'alcaldessa, Pilar Díaz, estarà constituïda per: en representació de l’Ajuntament d’Esplugues, els regidors de Comerç, Emprenedoria i Consum i d'Ocupació i la directora del Servei de Promoció Econòmica; un representant de cadascun dels agents socials i econòmics signants del Pacte (AEBALL, CCOO, UGT i PIMEC); un representant de les tres associacions de comerciants (Associació Comerç Can Vidalet, Unió Botiguers d'Esplugues, Xarxa de Dones Emprenedores d'Esplugues); un representant del Centre Comercial Finestrelles, un representant dels dos mercats municipals (La Plana i Can Vidalet); un representant dels mercants no sedentaris i un representant de les entitats assessores empresarials (SECOT, VAE).

DqRg4FuWoAEbfox

A la primera reunió de la Comissió es van explicar els diferents projectes de la tercera línia d'actuació del Pacte: Impuls al desenvolupament del sector comercial, que s'han desenvolupat des del 2016 fins al setembre de 2018, i que consta de tres programes i 21 projectes i que inclou subvencions, campanyes de dinamització comercial, fires, etc.

També es va presentar l’Estudi d'impacte del nou centre comercial i, com a conclusions, es va acordar treballar conjuntament en l'elaboració d'un Pla Estratègic que permeti definir propostes de futur per millorar el teixit comercial de la ciutat.

 

Redacció / Fotos: Aj. Esplugues-UGT