Més de 700.000 turistes van escollir el Baix Llobregat aquest estiu

Imprimeix

L’ocupació al territori ha estat superior a la de la província de Barcelona en tots els mesos d’estiu

Segons informa l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, aquest l’estiu de 2018 va registrar una ocupació del 78,8%, amb l’arribada d’un total de 714.308 turistes als establiments hotelers de la comarca. L’ocupació a l’agost va representar el millor registre de l’estiu (83,2%). L’ocupació al territori ha estat superior a la de la província de Barcelona en tots els mesos d’estiu.

PLAYAFELS HABITACION TERRAZA SUITE2

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (47,3%) i la majoria de les reserves són individuals (81%). Els establiments hotelers de la zona Delta són els que van registrar el major percentatge d’ocupació en aquests mesos de l’any (80,1%). En totes les zones de la comarca es registra un descens de l’ocupació respecte l’estiu passat. La zona Nord és la que registra un major descens de l’ocupació (-7,5%).

Captura de pantalla 2018 10 25 a las 11.46.37

D’altra banda, els mesos d’estiu va predominar el client procedent de l’estranger (59% de fora de l’estat nacional i 41% d’Espanya) tot i que disminueix respecte l’estiu passat (de suposar el 64 al 59% aquest estiu). El major percentatge d’ocupació hotelera es registra en els establiments d’1-2 estrelles (81,8%). El menor percentatge d’ocupació es regista en els establiments de 3 estrelles.

Procedències i estades

Catalunya, França, Regne Unit i Estats Units i Canadà són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte l’estiu passat, els clients catalans i estatunidencs i canadencs són els que més creixen; els francesos i anglesos, en canvi, són els que més disminueixen.

Captura de pantalla 2018 10 25 a las 11.46.05

Les vacances són el principal motiu d’estada (49% del total de l’ocupació) als establiments i negocis continua sent el segon motiu d’estada (38%). Els esdeveniments particulars com reunions familiars o amb amics són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+5%) i esports (+3%) i disminueix vacances (-4%).

Valoració i preus

L’empresariat baixllobregatí valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci aquest estiu. Valoren amb un 7,8 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,1 l’ocupació. Tot i amb això les valoracions disminueixen respecte l’estiu passat. El preu mig dels establiments hotelers aquest estiu és de 87,8€. Les tarifes creixen en un 14% respecte l’estiu passat. Els mesos de juliol i agost registren un descens del preu mig (-18% i -8% respectivament).

Habitacion

Redacció / Fotos: Turisme Baix Llobregat