Cs-El Prat demana no apujar l'IBI i els serveis municipals a les famílies

Imprimeix

El portaveu de Cs, Antonio Miguel Ruiz, adverteix que l'única cosa que "frena la reducció de la pressió fiscal a les famílies és la falta de voluntat política"

El portaveu de Ciutadans al Prat de Llobregat, Antonio Miguel Ruiz, ha instat a l'equip de govern al fet que rectifiqui i no pugi ni l'IBI ni les tarifes dels serveis municipals a les famílies. Després de presentar una sèrie d'al·legacions a les ordenances fiscals i preus públics per a l'any 2019, Ruiz ha explicat que "aconseguir que l'economia domèstica de les famílies millori és tan senzill com, d'una banda, congelar les taxes dels serveis municipals i, per un altre, evitar la pujada proposada per ICV-PSC per a l'IBI urbà i rústic". Per a això Ruiz proposa contrarestar aquesta congelació amb l'augment de l'IBI per a béns de característica especial, proporcionalment a la pujada de l'IPC interanual, no afectant d'aquesta manera a la butxaca de les famílies.

piso en alquiler en el prat de llobregat pisos el prat de llobregat 3190118535467126330

D'altra banda, Antonio Miguel Ruiz ha assegurat que "sent El Prat de Llobregat el municipi amb menys deute de tota Catalunya, a més de disposar d'un PIB per habitant més del doble que la mitjana, no és presentable que la renda familiar local estigui per sota de la mitjana comarcal". Per corregir aquest dèficit, des de Ciutadans El Prat, han proposat "congelar l'IBI domèstic, no augmentar les taxes dels serveis municipals i introduir algunes clàusules i bonificacions socials addicionals a col·lectius més vulnerables."

Redacció / Fotos: Aj. El Prat-Arxiu