La tercera terminal de mercaderies BEST s’ubicarà al Prat

Imprimeix

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, espera que l'ampliació sigui a curt o mig termini

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, confia en l'ampliació a curt o mig termini de la terminal de mercaderies BEST, que actualment es troba al 84% de la seva capacitat. Conesa ha comentat que actualment les converses estan iniciades i que l'entrada en funcionament de la nova infraestructura suposaria incrementar el tràfic de contenidors dels 3 milions actuals fins als 4 o 4,5 milions. Segons explica l’ACN, per a Conesa, suposa un "creixement substancial per seguir sent líders en el creixement del tràfic de mercaderies i contenidors" i fer del Port de Barcelona "un dels més competitius a nivell d'Europa". Més a llarg termini, la presidenta del Port ha avançat que es començaran els estudis geològics per iniciar la construcció d'una tercera terminal de càrrega.

fotonoticia 20181023180917 644 1

Mirar al futur

Mercè Conesa ha justificat l'estudi per construir la tercera terminal de càrrega del Port per la necessitat de "mirar cap al futur" i per aprofitar la "capacitat d'estendre'ns". Segons la presidenta del Port, s'iniciaran els estudis geològics en una fase "molt preliminar" per determinar, per exemple, quin calat poden necessitar els mercants més grans. El nou dic estaria situat davant l'actual terminal de BEST i ja dins del terme municipal del Prat de Llobregat.

DqMJ3RTX4AArR0C

"Abans de dur a terme una ampliació d'aquestes característiques s'han de fer molts estudis per saber si el port està preparat per abordar el creixement substancial com aquest", ha afegit Conesa. Els accessos ferroviaris al Port, una "qüestió prioritària."

 Redacció / Fotos: Al dia-Arxiu