Es presenta a Castellví el projecte intermunicipal ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’

Imprimeix

El projecte agrupa els vuit municipis del Baix Llobregat Nord per potenciar i enfortir els recursos adreçats a empreses i emprenedors

Castellví de Rosanes va acollir la presentació de la cinquena edició del projecte intermunicipal ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’, que es desenvoluparà durant aquest 2018. El projecte l’impulsen els serveis de Promoció Econòmica dels vuit municipis del Baix Llobregat Nord per potenciar i enfortir els recursos que s’ofereixen a les empreses i els emprenedors de la comarca, i contribuir així al seu creixement i consolidació. ‘Fem Xarxa, Fem Empresa’ l’integren els Ajuntaments d’Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. A més de comptar amb la implicació i recursos dels municipis participants, té el suport de la Diputació de Barcelona i del Fons Social Europeu. Els responsables de Promoció Econòmica dels municipis, així com el personal tècnic de les respectives àrees, van ser presents en la presentació.

REGIDORS

L’acte va començar amb un repàs de les accions destacades de la passada edició i va seguir amb la presentació d’aquelles que tindran lloc durant el 2018 en el marc del 5è projecte. Algunes d’aquestes accions adreçades a empreses i emprenedors ja estan en marxa –serveis d’assessorament especialitzat en l’àmbit financer i de protecció de dades, itineraris per a emprenedors, acompanyament, plans de negoci, formació-, mentre que d’altres tindran lloc els darrers mesos de l’any, com les dues sessions de ‘networking’. Una d’elles serà oberta a tot tipus d’empreses i l’altra, estarà centrada en l’àmbit de les franquícies. El projecte també inclou accions de foment de la cultura emprenedora entre famílies i joves i l’edició d’una carta de serveis conjunta per potenciar la difusió dels recursos oferts per les àrees de Promoció Econòmica.

PRESENTACIO

La visió dels usuaris dels serveis

Durant l’acte, es va comptar també amb la visió de dues persones que van participar en accions d’edicions anteriors del projecte, per tal de posar de relleu l’impacte de les accions en el territori. Així es va comptar amb Pau Camacho, de la botiga l’Antonia del Mercat Municipal d’Abrera, Millor comerç en el 9è Concurs d’Iniciatives Empresarials, i també amb Emma Pérez, estudiant i guanyadora de la Millor idea jove de negoci en el mateix certamen.

El Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord no es durà a terme en aquesta edició perquè el projecte ha de finalitzar a 31 de desembre del 2018. No obstant això, ja s’està treballant per poder-lo convocar durant el 2019 en el marc de la que serà la sisena edició.

Redacció / Fotos: Aj. Castellví de Rosanes