Es constitueix el nou òrgan Consell Municipal de l’FP al Prat

Imprimeix

És el tercer municipi de la comarca amb més nombre de matrícules de formació professional, amb el 12,1% del total

 

El Consell Municipal de la Formació Professional (FP) del Prat de Llobregat es va constituir aquesta setmana, en un acte celebrat al Saló de Plens. Aquest Consell pretén fomentar i consolidar un potent sistema de formació i qualificació professional al municipi amb tots els agents vinculats a l’àmbit de l’FP. 

El nou Consell de l’FP vol estar arrelat a la realitat social i econòmica del territori i convertir-se en un marc de col·laboració entre els diferents agents públics i privats implicats per generar acords i promoure mesures adreçades a la promoció de la formació i la qualificació professional.  Altres objectius són millorar la visualització i reconeixement de l’FP entre el teixit empresarial i la ciutadania en general i donar major difusió  als projectes vinculats als estudis d’FP, així com al seu impacte social i econòmic. Així mateix, es vol donar major presència a l’FP en els diferents àmbits educatius del Prat de Llobregat. 

fp arxiu

El procés que ha desembocat en la constitució del Consell Municipal de l’FP es va iniciar l’any 2010 amb la creació de la Taula de l’FP, que ha anat evolucionat des d’aleshores, fent possible ahir la creació del nou espai.

Superior mitjana comarcal

Actualment, el Prat té una oferta més àmplia i més alumnat que la resta de municipis del Baix Llobregat en proporció als seus habitants. Mentre que el Prat representa un 7,8% de la població de la comarca, la seva oferta de cicles formatius d’FP representa el 13,3% del total del Baix Llobregat. A més, el Prat és el tercer municipi de la comarca amb més nombre de matrícules de formació professional, amb l’12,1% del total. El nombre d’alumnes matriculats a FP al municipi ha anat a l’alça durant els darrers anys i, el curs passat, ja sumaven un total de 1.237.

fabb9237 9d40 4bce 8fae 99c2f26a1387

Cal destacar també els bons resultats d’inserció laboral de le persones que estudien cicles formatius d’FP. De mitjana, sis  mesos després de finalitzar els seus estudis, el 61% de l’alumnat d’FP troba feina, un percentatge que arriba al 75,1% en el cas dels cicles de grau superior. 

Redacció / Foto: Arxiu