Antonio Balmón, el tercer alcalde que més cobra a Catalunya

La seva retribució, un total de 71.604 euros bruts anuals, està per sobre del sou dels seus homòlegs a Lleida, Tarragona i Girona

Segons informa l’ACN, el socialista cornellanenc Antonio Balmón és el tercer alcalde amb més retribució de Catalunya pel seu càrrec. Per la seva dedicació en exclusiva al consistori baixllobregatí, Balmón cobra un total de 71.604 euros bruts anuals. El segueixen els alcaldes de Terrassa, Lleida i Tarragona, els socialistes Alfredo Vega, Fèlix Larrosa i Josep Fèlix Ballesteros, que segons el llistat fet públic pel Ministeri de Política Territorial, reben una atribució bruta anual de 71.443, 70.092 i 69.040 euros respectivament. Els tres tenen dedicació exclusiva. D’altra banda, Josep Perpinyà, alcalde de Sant Just Desvern i president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, cobra 50.563 euros per la dedicació exclusiva.

perpinya

Mentrestant, en alguns municipis les quantitats destinades a les alcaldes es divideixen entre la retribució i les assistències i altres percepcions. És el cas de Sant Andreu de la Barca, on el socialista Enric Llorca no té cap mena de dedicació a l’Ajuntament, i no té una atribució designada. En canvi, pel segon concepte, les assistències i altres percepcions, rep 36.280 euros anuals. Com l'alcalde de Sant Andreu de la Barca n'hi ha 91 més arreu de Catalunya.

Enric Llorca Radio Sant Andreu

Els que més cobren

Les alcaldies de Barcelona i de Reus són les que tenen assignada una atribució de sou més elevada de Catalunya. En el cas de Barcelona, l'Ajuntament destina una assignació de 100.000 euros anuals per al càrrec de l'alcaldia, tot i que el codi ètic de Barcelona en Comú estableix que l'ingrés d'Ada Colau (Catalunya en Comú) ha de ser com a màxim de 2.200 euros nets al mes en 14 pagues. La resta la rep el partit, que és l'encarregat d'administrar-la. En el cas de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), l'assignació és de 75.000 euros anuals.

El que rep una quantitat menor és el de Rialp, Gerard Sabarich (PDeCAT), que segons la informació que consta al Ministeri cobra 120 euros per assistències i altres percepcions.

Redacció / Fotos: Arxiu-El Periódico-RSAB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix