L'Escola d'Aprenents de SEAT impartirà un cicle formatiu de Grau Superior

Imprimeix

Inclou contingut en Indústria 4.0 i evolució tecnològica lligada a la digitalització

Ja ha començat una etapa de transició a l'Escola d'Aprenentes de SEAT i el nou curs s'inaugura amb una gran novetat. Els estudiants que comencen ara realitzaran estudis de cicle formatiu de Grau Superior, que s'impartirà, com fins ara el Grau Mitjà, en la modalitat de Formació Dual, inspirada en el model alemany. Però a més hi haurà un increment d'assignatures focalitzades, entre altres conceptes, en la Indústria 4.0 i la tecnologia lligada a la digitalització.

Això suposa que el pla docent incrementa de 2.000 a gairebé 5.000 les hores lectives (el doble de la mitjana dels cicles formatius a Espanya), i divideix en parts iguals el temps dedicat a la formació i el dedicat a la pràctica, durant els tres anys que dura l'ensenyament. Els plans d'estudis s'han ampliat i adaptat a les necessitats de la indústria automobilística.

Change in education cycle at the Apprentice School 001 HQ

Seixanta estudiants

Per a aquest curs inaugural del Grau Superior s'han matriculat 60 estudiants, 30 alumnes en l'especialitat de Tècnic Superior en Mecatrònica Industrial, i altres 30 en les especialitats de Tècnic Superior en Automotització i Robòtica Industrial, i Programació de la Producció en fabricació mecànica. La quantitat de sol·licituds per entrar a l'Escola durant el període d'inscripció va ser sis vegades superior al nombre de places, la qual cosa demostra de l'èxit d'aquest centre, en el qual des de fa més de 60 anys s'han matriculat en total 4.200 alumnes. Per a aquest curs 2018-2019 hi ha 160 estudiants que, a més de les seves especialitats, estudiaran últimes tecnologies, idiomes (anglès i alemany), programació o gestió de projectes.

Change in education cycle at the Apprentice School 003 HQ

En opinió de Xavier Ros, Vicepresident de Recursos Humans de SEAT, “el nivell d'ensenyament que té l'Escola i les exigències de la Indústria 4.0, són les raons que ens han motivat a convertir els cicles formatius en Grau Superior. L'excel·lència de la preparació dels alumnes és tan alta, que solament en l'últim curs han acumulat diversos premis en concursos i competicions, i han desenvolupat de manera autònoma projectes realment innovadors. Podem afirmar que aquests alumnes estan preparats per caminar conjuntament amb SEAT i afrontar els reptes que ens planteja la digitalització en la indústria.”

Redacció / Fotos: SEAT