Creix l’ocupació hotelera durant el segon trimestre de 2018

Imprimeix

El mes de juny va ser el millor en ocupació on els negocis va ser el principal motiu d’estada dels clients a la comarca

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, durant el segon trimestre de 2018 es van ocupar el 68,9% de les places hoteleres ofertes en els hotels del Baix Llobregat. Juny va ser el millor mes en ocupació. Respecte l’anterior trimestre va creixer l’ocupació hotelera i respecte el 2017 l’ocupació de juny.

Tot i que es preveu una ocupació inferior per al tercer trimestre de 2018, la valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és significativament positiva entre els hotelers de la comarca i millora respecte el primer trimestre. Els negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (53% del total). El principal mercat ha estat l’internacional, tot i que respecte el primer trimestre ha disminuït en favor de l’espanyol.

78051816

Procedències

Catalunya, Madrid i França principals procedències aquest trimestre. Respecte l’any anterior augmenta el pes dels clients procedents d’Estats Units i Canadà, Rússia o Madrid. Els clients procedents de Xina i Japó són els que més disminueixen.

Altres dades

La Centre és la zona que registra major ocupació al Baix Llobregat (77,2%) i la Delta la tarifa més elevada (77,8€). El 51,5% de les pernoctacions realitzades a la comarca (301.511) es van realitzar a la zona Delta, que és la zona on més ha variat el preu respecte el primer trimestre de l’any.

Els establiments de dues estrelles registren la major ocupació del Baix Llobregat (81,2%) i els de 4 la tarifa més elevada (83,4€). El 45% de les pernoctacions es van realitzar en els establiments de 4 estrelles. En els d’1 estrella és on més ha augmentat el preu mitjà.

El preu mitjà dels hotels aquest primer trimestre (70,6€) creix respecte l’anterior trimestre.

Redacció / Fotos: Arxiu