El Baix Nord reclama una estratègia territorial econòmica comuna

Imprimeix

Alcaldes i regidors fan palesa la necessitat urgent que els polígons industrials disposin de fibra òptica i l’oposició a l’ampliació de l’A-2, entre altres temes

Representants dels ajuntaments de Martorell, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Castellví de Rosanes i Collbató, a més de la gerent i del responsable de promoció econòmica del Consell Comarcal es van reunir al Museu Vicenç Ros de Martorell per fixar una estratègia territorial de desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible.

Entre els temes que es van tractar destaquen la Governança territorial al Baix Llobregat, l'elaboració d'una estratègia territorial pròpia, els vectors clau de desenvolupament econòmic i sostenible, l'anàlisi de l'activitat econòmica-productiva, del mercat de treball, del capital humà, i de les infraestructures.

Captura de pantalla 2018 07 11 a las 16.38.24

Els participants van fer palesa la necessitat urgent de què tots els polígons industrials disposin de fibra òptica i del marge de competitivitat que es podria perdre en cas contrari.

Com a eixos d'infraestructures, es va posar de manifest l'oposició total a l'ampliació de l'A-2 i la necessitat de finalitzar les infraestructures que estant aturades des de fa temps. La col·laboració publico-privada, els centres de coneixement, la relació amb els agents socials i el mapa de prioritats per al desenvolupament econòmic, juntament amb el pla estratègic de turisme del Baix Llobregat Nord, van omplir de contingut una reunió de treball intensa i profitosa.

Redacció / Fotos: Aj. Collbató-Aj. Abrera