SEAT liderarà l'expansió del Grup Volkswagen en el nord d'Àfrica

Imprimeix

L’empresa automobilística descentralitza la seva estructura territorial per guanyar en rapidesa i eficiència

 

SEAT ha estat designada pel Grup Volkswagen per liderar el creixement del grup automobilístic en el nord d'Àfrica. La companyia espanyola coordinarà a partir d'ara l'estratègia del grup i de les seves marques establertes en aquesta regió, identificarà sinergies i impulsarà acords de col·laboració amb altres empreses. Aquesta decisió s'emmarca en l'estratègia del Grup Volkswagen de descentralitzar la seva estructura amb l'objectiu de guanyar en rapidesa i eficiència.

El president de SEAT, Lucca de Meo, ha destacat que “el Grup Volkswagen ha confiat a SEAT el lideratge del nord d'Àfrica després de l'èxit del projecte iniciat l'any passat a Algèria amb la planta d'assemblatge de Relizane, que està funcionant a plena capacitat. És una responsabilitat liderar l'estratègia del grup en una regió emergent com el nord d'Àfrica i l'assumim convençuts que podem fer-ho.”

SEAT North Africa 003 HQ

Globalització
El nord d'Àfrica és una de les regions clau en l'estratègia de globalització de SEAT. La companyia té com a objectiu incrementar la presència internacional anés d'Europa i reforçar la seva presència en els cinc continents. Algèria exerceix un paper essencial en aquesta estratègia. El país nord-africà és un dels cinc mercats mundials amb un major volum de vendes de SEAT en 2018, juntament amb Alemanya, Espanya, el Regne Unit i França, i el país en el qual els lliuraments creixen a un ritme més alt, amb 10.700 vehicles venuts entre gener i maig (1.000 en el mateix període de 2017). A més, SEAT compta amb una presència sòlida en altres països de la regió, com el Marroc i Tunísia.

Planta de Relizane

SOVAC, l'importador del Grup Volkswagen a Algèria, i el grup van inaugurar el juliol de 2017 una planta multimarca d'assemblatge a la ciutat de Relizane, a 280 quilòmetres al sud-oest d'Alger. SEAT lidera aquest projecte des del seu inici i, ara, aquesta responsabilitat s'amplia a tota la regió.

SEAT North Africa 004 HQ

La posada en funcionament de la planta de Relizane ha disparat les vendes de SEAT a Algèria aquest any, gràcies a l'assemblatge de la nova generació de l'Eivissa. A més, la marca iniciarà en les properes setmanes la comercialització del León i l'Arona al mercat algerià, que, com l'Eivissa, es fabricaran a Martorell i l'assemblatge final tindrà lloc en Relizane. En aquesta planta també s'assemblen diferents models de Volkswagen, Škoda i Volkswagen Vehicles Comercials, tots ells per al mercat algerià. D'altra banda, una de les missions de SEAT és contribuir a la creació d'una xarxa de proveïdors de la indústria de l'automòbil a Algèria, amb la finalitat de desenvolupar i assemblar nous models en aquest país.


Redacció / Fotos: SEAT