Martorell, entre les sis Àrees amb Alt Potencial Logístic

Imprimeix

La ciutat participarà en la primera Trobada estatal que se celebrarà demà 12 d’abril a la ciutat valenciana de Riba-roja de Túria

 

Martorell serà un dels sis municipis estatals presents en la primera trobada d’Àrees d’Alt Potencial Logístic, que se celebrarà demà dijous, 12 d’abril, a Riba-roja de Túria (València). Aquest fòrum té com a objectiu enfortir el posicionament d’aquests municipis d’especial rellevància logística, cridats a desenvolupar un paper protagonista en la logística com a pols d’inversió empresarial. A més de Martorell,  hi participen els ajuntaments de Riba-roja de Túria, Arteixo, Mondragón, Antequera i Mérida, així com a representants d’empreses del sector.

Desenvolupament logístic

Aquestes sis àrees concentren una gran capacitat de desenvolupament logístic en ser importants nusos de connexió entre el sistema radial de carreteres i els grans corredors perifèrics per al transport de mercaderies. De Martorell, es posa en valor la seva localització estratègica entre tres grans centres econòmics com són Barcelona, Madrid i Saragossa així com la confluència d’eixos de comunicació viaris, com l’AP-2, l’AP-7 i l’A-2; i ferroviaris com el Corredor Mediterrani o el projecte de la Línia Orbital Ferroviària. A més, es destaca que al seu terme municipal s’ubiquen empreses com SEAT.

La trobada ha de permetre generar, des de la mirada local, una visió estratègica de major abast que inspiri les prioritats de futur en el desenvolupament industrial i logístic, garantint una major proximitat i retorn social de les inversions.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que la trobada “ha de servir per poder plantejar una estratègia que permeti desenvolupar una proposta logística que afavoreixi la competitivitat, millorant l’economia i aconseguint la creació d’ocupació estable i de qualitat”.

Can Bros 1

En aquest sentit, l’alcalde de Martorell ha posat èmfasi en l’aposta del municipi per aquest sector, com ho demostra la recent creació del nou Polígon P7 de Martorell, un espai de 255.000 metres quadrats en un lloc estratègic entre l’A2 i l’AP-7. “És un dels pocs polígons que es va començar a construir en temps de crisi, una aposta valenta per a la generació de llocs de treball, la reducció de l’atur i la reactivació de l’economia, que és el nostre objectiu”, ha explicat Fonollosa.

 

Redacció / Fotos: Aj. Martorell-Arxiu