Sant Vicenç dels Horts obre una nova via per lluitar contra l’atur

Imprimeix

El programa Llançadores d’Ocupació, que començarà el proper maig, està impulsat per l’Ajuntament, Fundación Santa María la Real i Fundació Telefònica Catalunya

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts està decidit a lluitar contra l’atur al municipi, amb un dels índexs més alts de desocupats, sobretot dones, de la comarca. Aquest matí s'ha presentat al Molí dels Frares la implantació del programa Llançadores d’Ocupació impulsat pel consistori baixllobregatí, la Fundación Santa María la Real i la Fundació Telefònica Catalunya. Una iniciativa dirigida fonamentalment a persones desocupades menors de 35 anys, de qualsevol nivell formatiu i experiència professional, tot i que també tindran cabuda persones de més edat -fins a 59 anys- i amb minusvalideses. Per dur a terme el projecte es compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

Els participants en el programa -20 places-, que arrencarà el proper mes de maig, comptarà amb el suport d’un tècnic especialitzat durant cinc mesos per activar i optimitzar la seva cerca de feina, a través d’accions com tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal o cerca d’ocupació 2.0. S’estrenarà, així doncs, una innovadora cerca de feina en equip, sota una cultura col·lectiva, solidària i proactiva, d’acord amb les coordenades del nou mercat laboral.

A l’acte han estat presents el regidor de Promoció Econòmica i de la Ciutat, Paco Rodríguez; el Director de Fundación Telefónica Catalunya, Joan Cruz; i la portaveu de la Fundación Santa María la Real, Soraya de las Sías.

ocupacio svh 3

“Aquesta col·laboració integrarà diferents actors, les dues Fundacions i també departaments municipals i entitats i serveis. Aquest espai de treball permetrà ser un lloc d’estímul perquè cada persona superi el desgast emocional que suposa estar aturat”, ha explicat Paco Rodríguez. Durant la seva intervenció també ha destacat que és la primera vegada que aquest Ajuntament “col·labora en un projecte com aquest. Actualment, ens trobem un mercat de treball en ple procés de transformació, una creixent demanda de nous perfils professionals, amb entorns socioeconòmics diversos i amb diferents graus de vulnerabilitat. Aquest nou programa contribuirà a implantar noves respostes, noves perspectives de treballar, d’aprendre, amb l’objectiu d’incidir directament en el mercat de treball per augmentar el nivell d’ocupació o reduir l’atur.”

ocupacio svh 4

D’altra banda, Soraya de las Sías ha manifestat que la llançadora “no és un mer curs per actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball als participants. És un programa intensiu per ajudar a persones desocupades a activar i optimitzar la seva cerca de feina al mercat actual, amb noves tècniques que els permetin guanyar confiança i seguretat, a les entrevistes, i amb noves activitats que els aproparan al teixit empresarial”. A més, la portaveu de la Fundació Santa María la Real, ha explicat que “només hi ha vint places perquè d’aquesta manera s’assegura un seguiment tant col·lectiu com individual dels participants, ja que amb més gent no es podria portar a terme”. Actualment s’han realitzat, durant els anys en funcionament, uns 450 programes arreu a l’Estat, i han participat al voltant de les 9.000 persones, de les quals un 60% s’han pogut insertar laboralment. A Catalunya s’han encetat les de Martorell, Cornellà, Barcelona, Lleida, Girona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i L’Hospitalet. El maig hi ha previst que comencin les de Sant Vicenç dels Horts, Gavà i Tarragona.

ocupacio svh 2

“Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador al seu enfocament i en la seva aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de la Fundació Telefònica donem suport a aquesta iniciativa buscant ser un agent multiplicador que potencia els seus bons resultats, ajudant a persones desocupades a trobar el seu camí laboral”, ha afegit Joan Cruz.

Inscripcions

Les persones interessades en aquest programa d’orientació laboral gratuït disposen fins al 2 de maig per inscriure’s al web de llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o a l’Edifici Municipal del Molí dels Frares.

Redacció / Fotos: LPdB