CoBoi es reformula basat en la Quàdruple Hèlix

Imprimeix

L'edifici santboià passarà a ser la seu del Centre d'Innovació Social

A principis de l'any 2014, l'Ajuntament de Sant Boi va posar en marxa el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Boi (CoBoi). Quatre anys després, CoBoi es reformula com a Laboratori d'Innovació Social per aplegar nous esforços i créixer com a motor de transformació econòmica i social del territori.

Després d'haver dinamitzat i acompanyat més de 40 projectes i iniciatives en l'àmbit de l'emprenedoria social, CoBoi ha dut a terme un procés de reflexió per reorientar el seu futur, tot escoltant la pròpia comunitat i les veus d'experts en innovació més representatives del país. La conclusió final d'aquest procés ha estat evolucionar cap a un espai de trobada i interacció d'agents socioeconòmics en el sentit més ampli. El 'nou CoBoi' utilitzarà el model d'Innovació Social basat en la 'Quàdruple Hèlix' (4H: Ciutadania, Administració Pública, Empresa i Universitat) per ser el motor de desenvolupament i transformació de l'economia local.

coboi elisava

Els projectes del Laboratori d'Innovació Social de Sant Boi tindran, d'acord amb la seva denominació, dues característiques bàsiques: caràcter innovador i vocació d'impacte social. CoBoi serà una plataforma on els agents socioeconòmics (4H) podran col·laborar per detectar reptes i problemàtiques socials emergents i oferir solucions i alternatives innovadores.

Per acompanyar aquesta transformació, CoBoi creixerà i s'expandirà cap a l'edifici de l'antic Sant Boi Centreserveis (un centre de serveis a les empreses), actualment en procés de reconstrucció per esdevenir el nou Centre d'Innovació de Sant Boi. Aquest edifici en forma d'hèlix serà un símbol de la transformació del territori.

Aquesta transformació, que se seguirà plantejant de manera col·laborativa i integradora, estarà aliniada amb l'estratègia de futur per un Sant Boi saludable i sostenible, principalment, i també en la igualtat d'oportunitats, la corresponsabilitat i la millora constant de relacions, processos i productes i serveis empresarials.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi-SBN