El Baix, la quarta comarca amb millors sistemes d’innovació de Catalunya

Imprimeix

La comarca també disposa d’un gran nombre d’infraestructures cientificotecnològiques i destaca en coneixements i competències necessàries per innovar

Segons l'estudi "Els sistemes d'innovació comarcals a la demarcació de Barcelona", elaborat per la Diputació de Barcelona, l´índex d'innovació comarcal s'ha anat equilibrant els últims anys a les diferents comarques catalanes i, en conseqüència, s'ha reduït el desequilibri entre els diferents territoris (taula Índex d'innovació comarcal 2009-2016). Aquest estudi -que analitza el conjunt de les comarques catalanes però especialment les barcelonines, durant l'any 2016-  és pioner donat que analitza les dades a nivell comarcal i, a més, afegeix paràmetres nous d'avaluació, com el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a  infraestructures científiques.

Un total de deu de les 12 comarques barcelonines se situen en el Top20 amb millors sistemes d'innovació de Catalunya. Les 10 comarques de la demarcació de Barcelona (sobre un total de 12) que se situen entre les 20 millors per a la innovació a Catalunya són: Barcelonès (1a), Vallès Occidental (2a), Baix Llobregat (4a), Vallès Oriental (6a), Bages (9a), Maresme (12a), Garraf (13a), Osona (14a), Alt Penedès (15a) i Anoia (17a). El Baix Llobregat experimenta un avenç respecte a l'any 2015 i recupera la quarta posició (va ocupar aquesta posició durant 2013, 2014 i 2015).

76bddbe6 4b8e 4b30 8f81 a182e236017b

Sònia Recasens, Diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, van destacar durant la presentació de l’estudi que les comarques barcelonines “estan al capdavant de qüestions com les smart cities, les ocupacions vinculades amb les noves tecnologies o les infraestructures cientificotecnològiques."

Altres rànquings

Segons l'estudi, la demarcació de Barcelona compta també amb un gran nombre d'infraestructures cientificotecnològiques com Centres de Recerca o Parcs Científics i Tecnològics, amb un total de 174. El Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les tres comarques que més en disposen.

Les comarques barcelonines també destaquen en coneixements i competències necessàries per innovar, en concret, la capacitat per col·laborar i transferir els coneixements i innovacions, amb el lideratge del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat.

Redacció / Fotos: Arxiu