Moret demana als empresaris sumar-se a l'estratègia per reinventar Sant Boi

Imprimeix

L’alcaldessa de Sant Boi va presidir el 16è Fòrum empresarial on es va presentar "El nou model econòmic de Sant Boi per a un nou posicionament de ciutat"

L'alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va emplaçar ahir l'empresariat local a sumar-se a l'estratègia per construir el Sant Boi del futur. "Ara és el moment de Sant Boi", els va dir."Tenim una oportunitat", va afegir, "Sant Boi respira un altre aire, Sant Boi es reinventa i hem de fer-ho junts. Us necessitem per construir la nostra estratègia de ciutat i posicionar Sant Boi com una ciutat metropolitana saludable i sostenible". Moret va recordar que l'Ajuntament està immers en la construcció d'una estratègia de ciutat per definir el Sant Boi dels pròxims 15 anys i va afegir que aquesta estratègia "ni podem ni volem construir-la sols."

forum san boi 3

Unes paraules emmarcades dins del 16è Fòrum Empresarial de Sant Boi que es va celebrar a l’Hotel El Castell. L'acte va comptar amb la presència de més d'un centenar de representants de l'empresariat local i les entitats de la ciutat, entre altres.

Ponència

A més, l'alcaldessa va presentar la ponència "Un nou model econòmic per a un nou posicionament de ciutat", a càrrec de Miquel Rodríguez, gerent del PPP for Cities de l'IESE Business School, qui va recomanar que la política econòmica de Sant Boi, integrada en la seva estratègia de ciutat, es dugui a terme en col·laboració amb el conjunt de la ciutat, amb una mentalitat oberta als canvis i amb les necessitats de la ciutadania sempre en el centre. "El creixement", va dir, "ha de ser sostenible i socialment equilibrat.”

forum sant boi 2

Un dels instruments d'aquesta estratègia de ciutat, el Pla estratègic de la política econòmica, ha protagonitzat la ponència d'aquesta edició del Fòrum empresarial. L'escola de negocis IESE ha assessorat i acompanyat l'Ajuntament en l'elaboració d'aquest document. El Pla estratègic de la política econòmica elaborat per IESE proposa actuacions com la creació d'un espai únic que concentri tota l'oferta formativa de la ciutat, una aposta clara per la digitalització, la constitució d'una taula empresarial público-privada per al seguiment dels compromisos de l'estratègia econòmica o la cerca conjunta d'aliances externes per trobar noves oportunitats de negoci.

Redacció / Fotos: LPdB-Aj. Sant Boi